Pada episod terkini Nilai Keluarga Braxton, Tamar Braxton membuka keguguran tentang keguguran bayi-seorang gadis-banyak yang mengejutkan keluarga dan penontonnya. Walaupun episod itu difilemkan beberapa bulan yang lalu, kerugian masih segar untuk Braxton, 40, dan suaminya, Vince. Semasa lawatan baru ke Glamour pejabat di Los Angeles, penyanyi membuka perjuangan ketidaksuburannya, mengapa anak lelaki Logan-hampir 4-adalah seorang bayi keajaiban, dan kenyataan yang tidak ternilai persenyawaan in vitro.

“Beyonce memberi harapan kepada saya, dia mengandung anak kembar sejak lewat 30-an, dan itulah kurniaan yang luar biasa, dan untuk diri saya, saya mahu keluarga Patridge, saya tidak tahu bagaimana mereka akan datang ke sini. sangat gementar tentang menjalani proses keseluruhan IVF sekali lagi, kerana mengalami kerugian setelah mengalami hal itu sangat parah. Itu benar-benar kerugian yang tidak dapat dijelaskan.

Awalnya, ada masa di mana saya suka, ‘Saya tidak mahu anak-anak! Saya semua tentang karier saya, ‘dan pakar sakit puan saya berkata,’ Inilah perkara itu, Tamar: Anda tidak pernah tahu apa yang akan membuang hidup anda, jadi anda harus mempertimbangkan membekukan telur anda. ‘Vince dan saya bercakap mengenainya, dan apabila saya pergi untuk IVF awal saya – apabila saya hanya akan membekukan telur saya-saya tidak tahu bahawa saya mempunyai isu kemandulan. Saya telah disekat pada kedua-dua pihak seolah-olah saya mempunyai tiub saya yang terikat. Saya berusia 34 tahun apabila saya mendapati ini. Mereka tidak tahu apa sebabnya. Syaitan? Ha! Ia hanya solek saya. Doktor tidak fikir saya tidak boleh mempunyai anak-anak; ia tidak akan berlaku secara semula jadi. Saya tidak tahu sehingga saya pergi membekukan telur saya. Tetapi saya keren dengannya, kerana pada masa itu saya tidak mahu mempunyai anak. Sekarang, saya akan bermula pada 28, 29, 30, tetapi anda tidak tahu sehingga anda tahu.

Apa yang berlaku ialah, selepas IVF, secara kebetulan saya hamil dengan Logan. Dia adalah perkara terbaik yang pernah berlaku kepada Vince dan I. Memandangkan saya diberitahu saya mungkin tidak dapat memiliki anak-anak [tanpa bantuan], itulah sebabnya Logan adalah bayi keajaiban sebenar.

Pada mulanya, selepas saya mempunyai dia, saya suka, ‘Saya tidak mempunyai anak lagi!’ Saya tidak suka mengandung! Saya mahukan martini epal sepanjang masa. Saya mahukannya. [Kehamilan] adalah neraka. Dan kemudian anda jatuh cinta dengan kanak-kanak ini-keajaiban gila ini-dan semua tiba-tiba mahu lebih. Dia telah memperkayakan hidup saya.

PHOTO: Jason LaVeris

Vince dan saya mula mencuba untuk anak kedua, tetapi ia tidak berfungsi. Pakar sakit puan saya seperti, ‘Anda perlu menggunakan telur yang dapat dibekukan.’ Saya tidak mahu menjalani keseluruhan keadaan IVF kerana saya tahu apa yang terlibat. Keperibadian saya berubah. Saya seorang penyerang yang penuh kebencian. Dan saya tidak mahu menjadi kebencian! Saya tahu apa yang dilakukannya. Dan saya sangat lapar! Saya makan sepanjang hari! Tetapi saya tahu saya mahu bayi lebih daripada saya mengambil berat tentang semua perkara lain. Oleh itu, saya dan Vince meneruskan mendapatkan suntikan sekali lagi untuk mendapatkan rahim saya bersedia untuk mempunyai embrio yang ditanam. Dan apabila anda berusia 38 atau 39 tahun, doktor hanya mahu menanam satu embrio. Saya mempunyai enam embrio yang berdaya maju, dan empat yang sihat. Tetapi apabila anda berusia 30-an, doktor hanya ingin menanam satu demi satu kerana terdapat kadar peratusan yang lebih tinggi daripada kelahiran berganda. Mengetahui bahawa mereka hanya dapat menanam satu pada waktu adalah sangat menghancurkan saya. Kerana jika orang itu tidak melekat, saya tahu saya perlu menjalani proses keseluruhan sekali lagi. Selain daripada tol fisik pada badan anda dari semua tembakan, IV, kerja darah, dan lain-lain, ia sangat mahal untuk terus menerus. Tidak kira berapa banyak wang orang yang anda fikirkan, mahal mahal! Dan tidak ada jaminan ia akan berfungsi.

Saya mendapat implantasi, dan saya pergi untuk ujian kehamilan saya, dan ia positif. Tiga hari kemudian, mereka memanggil untuk memberitahu saya jumlah saya turun. Apabila nombor anda turun, itu bungkus. Saya tidak mengandung lama selepas ujian kehamilan saya.

Saya tidak tahu bagaimana saya akan keluar dari katil saya selama beberapa minggu. Tetapi anda hanya buat, anda tahu? Pilihan yang sama yang anda buat untuk menjadi berani dan melalui proses ini adalah pilihan yang sama untuk bangun dan terus berjalan. Ia sukar kerana saya masih perlu bekerja. Tetapi selepas keguguran, saya mahu sangat teruk untuk perkara-perkara lain dalam hidup saya untuk bekerja. Lawatan saya telah dibatalkan. Sudah tentu semua orang tahu apa yang berlaku di [The Real]. [Ed. Nota: Braxton dan acara berpisah pada Mei 2016]. Album saya keluar dan saya tidak dapat menyokongnya. Saya terpaksa berhenti Menari dengan Bintang. Saya hanya mahu berasa seperti saya mencapai sesuatu yang saya buat. Apabila ia tidak berlaku, saya berasa seperti saya akan mengalami kerosakan emosi. Ia sukar.

Tetapi saya menolak sebarang kerugian. Saya rasa saya layak mendapat kemenangan. Saya tidak akan mengambil sesuatu yang kurang daripada itu. Seperti muzik yang saya sedang bersiap-siap untuk mengeluarkannya-ia adalah ‘W’ untuk saya kerana saya merasa sangat mengagumkan. Dan saya bangga dengannya. Dan jika saya memutuskan untuk meneruskan keadaan ini sekali lagi dengan IVF, maka itulah ‘W’ untuk saya, kerana sukar untuk membuat keputusan untuk saya. Jadi saya menang! Saya telah mendedikasikan diri saya untuk kehilangan berat badan dari IVF juga, kerana ia tidak akan hilang sehingga ia siap. Jadi selesa dengan itu? Itulah kemenangan untuk saya.

Tetapi ini masih perjuangan. Dan kadang-kadang apabila saya bersendirian, saya merasa kurang daripada seorang wanita. Seperti kegagalan. Dan ia sangat sensitif dan sangat sukar untuk dibicarakan dan anda tidak mahu berkongsi dengan banyak orang apabila anda meneruskannya. Vince dan saya tidak membincangkannya dengan sesiapa sahaja. Saya juga tidak memberitahu ibu saya kerana anda berasa seperti jika anda memberitahu seseorang itu nasib buruk. Saya hanya berharap orang akan lebih sensitif dan mungkin bertanya ‘Bagaimana saya dapat membantu anda? Adakah ada apa yang boleh saya lakukan? ‘

Tetapi apabila seseorang tidak meneruskannya, mereka tidak memahami tahap kerugian. Anda tidak mahu mendengar, ‘Oh, semuanya akan berhasil. Jangan bimbang, ‘Seperti,’ bagaimana anda tahu? ‘Orang yang berkata,’ Oh, anda boleh mengamalkan, ‘membuat saya gila. Saya rasa pengangkatannya hebat, tetapi saya mahu mempunyai bayi saya sendiri. Saya mempunyai embrio ini di dalam penyejuk beku, dan saya mahu dapat melihat apa yang kelihatannya. Adakah mereka seperti Logan? Saya meletakkan diri saya melalui keadaan itu kerana saya mahu melihat hasilnya. Saya tidak boleh berbohong dan memberitahu anda pada masa ini Vince dan saya tidak bercakap tentang penggunaan atau surrogacy, tetapi jika saya boleh mempunyai saya sendiri, tentu saja [saya mahu].

Saya memberitahu teman wanita saya, ‘adakah anda akan membekukan telur anda?’ Semua orang sedang menunggu lelaki yang tepat dan masa yang tepat dan blok kewangan yang betul, tetapi kami sememangnya menganggap bahawa kami akan sentiasa mempunyai anak. Pergi dan lakukannya. Kerana anda tidak pernah tahu. Sebaik sahaja anda menghidupkan 35, mereka melihat bahawa sebagai kehamilan berisiko tinggi.

Tetapi hanya tahu bahawa membuat keputusan untuk membekukan telur anda hanya permulaan. Anda perlu mencari doktor yang betul dan pusat kesuburan. Saya pergi ke dua tempat yang berbeza. Doktor yang kami pergi berkata, ‘kami mahukan kualiti, bukan kuantiti.’ Itu terperangkap dengan saya. Dan ketahuilah bahawa anda tidak boleh berada di hiruk-pikuk ketika melalui proses pembekuan telur. Anda perlu bersungguh-sungguh untuk melakukannya kerana anda pada dasarnya tinggal di pejabat doktor. Anda perlu pergi ke sana hampir setiap hari untuk ultrasound dan kerja darah. Setiap hari adalah sesuatu yang lain. Vince dan jururawat melakukan tembakan untuk saya. Saya kenyang sebenar. Anda juga perlu mengganggu hari anda kerana anda perlu mengambil gambar ini tepat pada waktunya, dan yang lebih tua anda dapatkan, semakin ketat doktor anda tentang masa yang anda ambil. Anda kadang-kadang terkena depresi semasa ini. Anda seperti, ‘Saya buat ini kepada diri sendiri ?!’ Anda lebam dan anda melihat enam bulan mengandung dan anda lapar setiap masa. Tetapi anda sentiasa perlu ingat mengapa anda melakukan ini. Anda melakukannya kerana anda mahu mendapat keputusan akhir.

Logan adalah satu rahmat. Dia seperti sahabat saya. Tetapi saya tahu bahawa saya mempunyai karunia tanggungjawab untuk menjadi wanita yang dia harus melihat. Dan saya tidak akan gagal pada itu.

Saya mempunyai tiga embrio yang tinggal. Saya pasti akan meletakkannya untuk digunakan. Saya tidak tahu lagi. Saya tidak sabar-sabar untuk memperluaskan keluarga kerana ia sangat penting untuk Vince dan I. Dan saya tidak sabar-sabar untuk mempelajari lebih lanjut tentang diri saya, bangga dengan diri saya dan tidak begitu keras pada diri saya sebagai seorang wanita dan sebagai seorang ibu. Ia benar-benar pilihan untuk mempunyai hari yang baik atau mempunyai hari yang buruk. Anda boleh mempunyai perkara yang paling banyak berlaku kepada anda, tetapi pilihannya adalah bagaimana anda mengendalikannya!

Semua orang di dunia boleh menyerah pada anda, tetapi anda tidak dapat menyerah diri. Dan itu hanya garis bawah melalui IVF, melalui karier anda, melalui hubungan anda, ke matlamat anda. Semenitulah anda berputus asa, ketika itu sudah berakhir. Anda tidak boleh berputus asa. Anda harus berjanji kepada diri sendiri bahawa tidak kira apa pun, saya tidak akan berhenti sehingga saya mencapai matlamat saya. Ia adalah jalan panjang untuk sampai ke sana, tetapi kadang kala alam semesta berubah untuk membuat sesuatu yang lebih baik untuk anda. ” Seperti yang diberitahu kepada Jessica Radloff

Satu episod baru Nilai Keluarga Braxton malam ini di tv KAMI.