Masa kebenaran: terdapat tujuh jenis payudara yang berbeza dan mungkin untuk mencari coli terbaik untuk anda. Dan anda mempunyai hak yang sama ketika datang ke gim bras !. Pasti, sesetengah memilih coli sukan bergantung kepada aktiviti anda dan berapa besar payudara anda, tetapi ada juga nilai dalam belanja dengan bentuk payudara anda dalam fikiran. Berikut adalah pilihan yang diluluskan pakar kami:

Jika payudara anda duduk di luar dada anda… Cari gaya dengan cawan yang dicetak (C9 oleh Juara, $ 20) yang akan memberikan bentuk dan kedudukan dengan cara yang sama bra harian. Tidak seperti gaya nipis yang membolehkan payudara menjejaskan kedudukan normal mereka, pembinaan di tempat itu menjadikan mereka tempat yang paling selesa.

Jika payudara anda berbentuk loceng… Gaya liputan penuh (Under Armor, $ 60) akan memberikan anda beberapa kain tambahan di bahagian atas payudara, di mana anda lebih langsing. Ia akan membantu walaupun perkara-perkara di luar dan mengagihkan berat badan juga-langkah yang baik jika anda merancang untuk log sesungar berpengaruh tinggi.

Jika payudara anda bulat dan penuh… Tali balutan boleh membantu memastikan segala-galanya tepat pada masanya. Gaya ini (Nike, $ 30) sangat bagus untuk latihan latihan kekuatan, berbasikal dan yoga.

Jika payudara anda panjang dan langsing… Cawan yang dicetak berisiko meninggalkan anda dengan ruang yang tidak selesa antara bra dan payudara. Sebaliknya, cari kelembutan lembut (Alo, $ 60) yang akan memusatkan dan mengangkat tanpa mengubah bentuk semula jadi anda.

Jika payudara anda tidak simetri… Gaya dengan cawan yang boleh tanggal (Asics, $ 20) adalah sempurna untuk anda. Bermain-main dengan padding, penempatan dan jumlah yang disesuaikan sehingga anda merasa sama-sama disokong pada kedua-dua pihak (jangan takut mengambil gunting ke sisipan).

Jika payudara anda berbentuk titisan air mata… Sebagai bentuk yang paling biasa, anda mudah dipadankan. Manfaatkan gaya baru coli olahraga (melompat ke hadapan gaya mono piawai masa lalu) dan cuba satu dengan tali laras (Victoria Sport, $ 30) yang boleh disesuaikan untuk keselesaan bergantung pada ketinggian anda.

Mempunyai buah dada besar? Wanita-wanita ini boleh merasakan keluhan pada makanan yang terjebak dalam belahan dan barang rawak yang jatuh ke dalam bra anda.