0514 fat day vg

Pernahkah anda mempunyai “hari gemuk” rawak? Sebagai contoh, katakan awak makan sihat, senaman, dan biasanya mempunyai imej badan yang sihat, maka bam: Anda, atas sebab tertentu, merasa seperti anda telah meletakkan pound (walaupun anda tidak mempunyai). Bunyi akrab? Saya telah benar-benar berada di sana – dan, periksa kalkulator “fat age” yang menarik ini…

**** Hari yang lalu (kini, ini adalah hari perkemahan pra-boot saya), saya berjalan-jalan dengan perasaan yang besar! Saya terkejut melihat diri saya di tingkap kedai dan saya terkejut. * Siapa gadis itu, dan di mana dia datang ?! * Pada keesokan harinya, saya kembali merasakan perasaan bodoh. Mengapa ini? Adakah pakaian saya tidak mencukupi (mungkin)? Adakah saya rasa bersalah mengenai makan pizza ketiga pada malam sebelum (mungkin?)? Tetapi hakikatnya, saya tidak pasti mengapa saya merasakan berat satu hari, dan halus seterusnya. Saya fikir ia hanya paradoks imej badan yang mungkin tidak dapat dijelaskan.

Bercakap tentang lemak, anda perlu menyemak kalkulator “fat age” ini yang dibangunkan oleh syarikat farmasi British. Anda memasukkan jumlah bahan-bahan lemak yang biasanya anda makan dalam seminggu (ia dicipta untuk Brits, jadi anda mungkin tidak dapat merujuk kepada biskut dan scone, tetapi cuba untuk berfikir sejenis – bagel + keju krim, mungkin). Saya mengambil ujian dan eek, usia saya berusia 37 tahun, walaupun saya berusia 31 tahun! Um, saya malu! Walaupun, artikel dalam * The Daily Mail * mendapati bahawa beberapa lemak celebs Britain ‘umur sekitar 90!

Bilakah kali terakhir anda mempunyai “hari gemuk”? Adakah ia berkaitan dengan pakaian yang anda pakai? Kurang senaman? Sesuatu yang kau makan? Atau sesuatu yang lain?

Lebih banyak dari Vitamin G:

Hanya bertanya: Adakah lemak kata buruk?

Paradox imej berat / badan – apa yang anda buat ini?

Foto: iStock