Apabila saya terpejahi pergelangan kakiku beberapa minggu yang lalu, saya memakai flip flop. Tetapi mungkin saya tidak akan mengambil kejatuhan itu jika saya memakai jaket flip yang diluluskan oleh pakar kesihatan yang saya cuba…

0826 flipflop vg

Direka oleh podiatrist Australia Phillip Vasyli dan disahkan oleh guru kesihatan semulajadi Andrew Weil, M.D., Orthaheel mempunyai garis flip flop dan sandal yang sebenarnya comel, selesa dan pakar kesihatan yang diluluskan.

Inilah teori di belakang kasut-kasut ini: “Kaki kami direka untuk berjalan di atas permukaan yang lembut dan semulajadi seperti tanah dan pasir. Namun pada hari ini kami menghabiskan sebahagian besar masa kami berdiri, berjalan dan berlari pada permukaan yang tidak alami dan keras. telah menyebabkan pelbagai kesakitan dan kecederaan yang mempengaruhi bukan sahaja kaki, tetapi seluruh tubuh. Permukaan luar biasa memaksa kaki kita untuk melambai (menggulung) untuk mendapatkan hubungan dengan tanah, yang meratakan lengkungan dan boleh mengganggu fungsi lutut normal dan penjajaran pinggul dan meningkatkan tekanan pada bahagian bawah. “

Saya tidak pernah menjadi peminat flip besar untuk masa yang lama, kerana saya telah meneliti betapa buruknya mereka untuk kaki anda, tetapi saya berharap bahawa flip flop Orthaheel boleh menjadi pilihan yang lebih baik (tambah, mereka sangat comel!).

Saya tergelincir pada sepasang Orthaheels dan dengan serta-merta berada di … kaki langit. Saya mempunyai kaki rata untuk memulakan, jadi sokongan tambahan di sekitar gerbang adalah tambahan yang tidak dijangka dan dialu-alukan untuk flip flops, yang biasanya sangat tipis. Keputusan itu: Bernilai setiap sen! (A.S. sandal Moraga yang comel, dalam cranberry, kini dijual pada harga $ 39.99!)

Lebih banyak bacaan:

FitFlops: Adakah mereka benar-benar bekerja?

Kebenaran beranak tentang flop flops (maaf untuk merosakkan masa, lelaki)

Alternatif yang sangat menarik Tracey untuk jepit flip