0826 hutcherson li

S: Saya tidak berpuas hati dengan payudara saya. Saya berusia 25 tahun dan saya penuh cawan, tetapi sejak saya dapat ingat, payudara saya telah terkulai dan agak segitiga bukan pusingan. Bolehkah ini disebabkan oleh jenis bras yang tidak menopang yang saya pakai ketika mereka mula berkembang? Akan memakai baju bawah kaki yang membuat mereka lebih tegar dan bulat? Adakah ada harapan untuk mereka sekarang? Teruskan membaca untuk maklum balas Dr. Hilda Hutcherson.

__A .__ Saiz dan bentuk payudara anda tidak ada kaitan dengan jenis bra yang anda pakai. Tidak ada cara untuk mengawal pembangunan semulajadi mereka. Sesetengah perubahan berlaku apabila wanita mula mengambil pil kawalan kelahiran; sesetengah payudara wanita menjadi lebih besar kerana estrogen dalam pil – dan semasa kehamilan, payudara mungkin menjadi lebih besar buat sementara waktu untuk sebab yang sama. Implan payudara, tentu saja, adalah cara pembedahan untuk meningkatkan saiz payudara, tetapi ada risiko kesihatan untuk dipertimbangkan, dan prosedurnya mahal. Selalunya pilihan coli tolakan yang baik. Tetapi saya fikir penting untuk diingat bahawa saiz payudara anda tidak menentukan anda atau membuat anda kurang cantik.

Adakah anda gembira dengan bentuk payudara anda? Adakah anda melihat pos bodoh Sarah? Masih cuba mencari bra yang betul untuk anda? Lihat panduan ini untuk menyelesaikan semua masalah bra terbesar anda.

Mempunyai lebih banyak soalan mengenai payudara anda – atau mana-mana isu kesihatan seks lain? Jangan ragu untuk meninggalkannya di bahagian komen di bawah, atau hantar e-mel kepada saya. Dan jangan lupa untuk memeriksa kembali secara teratur, di sini di Vitamin G untuk melihat jika saya telah menjawabnya.

Baca lebih banyak soalan kesihatan seks di sini!