berhampiran01 lunchdate

Di mana: Café Un Deux Trois, New York City Apa yang mereka makan: Salad endif, salad dengan ayam dan teh ais (Harry); koktel udang, ravioli dan Diet Pepsi (Carole)

Di mana: Café Un Deux Trois, New York City

Apa yang mereka makan: Salad endif, salad dengan ayam dan teh ais (Harry); koktel udang, ravioli dan Diet Pepsi (Carole)

CAROLE RADZIWILL: Saya rasa lebih mudah untuk pergi pada tarikh makan tengah hari berbanding dengan tarikh sebenar.

HARRY CONNICK JR .: Kenapa begitu?

CR: Saya tidak suka kencan sebenar, tapi siapa yang melakukannya?

HC: Saya tidak pernah bertarikh banyak. Saya bertarikh seorang gadis sebelum isteri saya [bekas model Jill Goodacre], dan itu sahaja.

CR: Bagaimana anda bertemu dengan isteri anda?

HC: Saya tinggal di L.A. Jill berjalan melepasi saya di kolam hotel, dan saya memperkenalkan diri saya. Dia mempunyai jabat tangan yang sangat kuat. Sekiranya itu berlaku di antara kita, pada masa itu, saya akan memikirkannya sepanjang hayat saya.

CR: Ada adegan dalam filem baru anda, P.S. Saya sayang awak, dimana watak Hilary Swank berkata jika kita pernah berjumpa lagi, kehidupan seperti yang kita tahu akan berakhir. Adakah ia seperti itu?

HC: Apa yang benar-benar lucu ialah [Jill] memanggil ibunya malam itu dan berkata, “Saya berjumpa dengan lelaki yang akan saya berkahwin.” Sudah tentu dia tidak memberitahu saya.

CR: Sudah tentu tidak! Itu pasti strategi yang buruk.

HC: Betul.

CR: Berapa lama anda telah berkahwin??

HC: Kami bertemu ketika berusia 22 tahun, dan saya berusia 40 tahun.

CR: Itu luar biasa. Apa rahsia itu?

HC: Ia seperti seni. Apabila anda bekerja pada sesuatu, sama ada lukisan atau sekeping muzik, ia akan berubah. Hubungan seperti itu juga. Saya tidak perlu berfikir, Apa yang boleh saya lakukan untuk memanjakan perkahwinan saya? Oleh kerana masa berlalu, dia berubah, saya berubah. Saya tidak berkahwin dengan gadis yang sama saya jumpa di tepi kolam renang. Saya suka wanita ini lebih daripada yang saya sayangi kepada orang yang saya nikah, tetapi dengan cara yang berbeza.

CR: Saya mendapat air mata.

HC: [Ketawa.] Tetapi itu sepatutnya.

CR: Dalam filem yang kamu tanya, “Apa yang wanita inginkan?” Apa yang anda fikir wanita mahu?

HC: Saya fikir mereka suka ketawa, mempunyai pintu dibuka untuk mereka, untuk mempunyai seorang lelaki berjalan di belakang mereka ketika mereka naik tangga, dan di hadapan mereka ketika mereka turun langkah. Sebagai chauvinistic seperti yang mungkin kedengaran, ia adalah di tulang saya.

CR: Jadi kenapa perempuan suka lelaki jahat?

HC: Ia adalah kompleks balang cookie. Apabila seseorang memberitahu anda, anda tidak boleh mempunyai kuki, anda mahu kuki. Tetapi saya tinggal di dunia budak lelaki yang buruk, secara seni. Semua lelaki jazz adalah lelaki jahat.

CR: Bercakap mengenai lelaki yang buruk, dalam filem watak anda melalui “fizik pelacur.” Adakah anda mempunyai satu?

HC: [Ketawa.] Oh, tidak, tetapi saya membesar di sekelilingnya. Pada usia 14, saya bermain di kelab sehingga 3 A.M. Ayah saya adalah peguam daerah New Orleans dan ibuku seorang hakim, jadi saya melihat pelacur dan dadah tetapi saya tidak pernah menginginkan kehidupan itu.

CR: Anda seorang komposer, penulis lagu, pemuzik, penyanyi dan pelakon. Siapa sebenarnya Harry Connick?

HC: Saya seorang pemuzik. Apa-apa sahaja yang saya lakukan sebagai pelakon telah datang dari itu.

CR: Apa yang anda lakukan seterusnya?

HC: Saya pergi ke Eropah, dalam lawatan untuk album baru saya, Oh, NOLA saya. Dan apabila saya kembali, saya melakukan filem dengan Renée Zellweger.

CR: Adakah anda bermain budak lelaki yang jahat itu??

HC: Tidak, saya pemimpin romantik.

CR: Jadi apa yang membuatkan seseorang mencium baik?

HC: Mula perlahan, pasti masuk ke dalamnya dan ingati seseorang di sisi lain mulut anda!

Carole Radziwill adalah pengarang Apa yang tinggal, kini boleh didapati dalam paperback.