Oh sayang. Pembaca ini perlu banyak kata-kata baik.

1207 dilemma we

Writes Simpan pembaca Tarikh Sarah:

Tiga minggu yang lalu, tunang saya memutuskan hubungan kami dan mengakhiri hubungan kami. Kami berteman selama 14 tahun, bertarikh selama tiga tahun, dan telah terlibat selama lapan bulan. Kami mempunyai beberapa masa yang sukar, seperti mana-mana pasangan, tetapi kami sentiasa tersekat oleh pihak yang lain.

Ia menjadikan dunia saya terbalik apabila dia menelefon.

Dia mengatakan dia tidak lagi bahagia, tapi saya rasa dia baru sahaja mendapat utama kaki sejuk.

Sebelum berpecah dengan saya, dia tidak menunjukkan tanda-tanda yang tidak berpuas hati. Dia tidak pernah bertindak pelik atau tidak seperti dirinya sendiri atau melakukan apa-apa daripada biasa.

Saya selalu menjadi “jiwa lama” dan dia adalah orang liar, tetapi dinamik kita selalu bekerja untuk kita. Kami saling mengimbangi.

Saya cuba menangani sakit hati dan cuba bergerak dan menerima segala-galanya, tetapi saya tidak tahu apa yang perlu dilakukan.

Untuk merumitkan perkara-perkara lebih lanjut, bekas saya kini memanggil saya dan mengatakan bahawa dia telah merosakkan hidupnya, dia tidak boleh berfungsi tanpa saya, dan dia merindui sahabatnya. Tetapi dia menegaskan dia tidak senang dengan kami bersama.

Rakan-rakan dan ahli keluarga terdekat saya berkata saya perlu membiarkan dia pergi dan belajar dari hubungan itu, tetapi saya tidak tahu sama ada saya boleh melakukan sama ada. Pada ketika ini, saya merasakan saya memerlukan nasihat daripada orang yang tidak mengenali kami. (Orang lain hanya akan mengambil bahagian!)

Jadi bagaimana saya tahu jika ini? Saya tahu kita masih saling mencintai, tapi bagaimana saya boleh tahu sama ada cinta tidak cukup? Bagaimanakah saya tahu bahawa ia BENAR-BENAR? Dan apa yang anda lakukan apabila hati anda tidak dapat menerima itu?

Inilah fikiran saya:

Ugh. Menghantar pelukan utama. (Dan beberapa gelas anggur merah.)

Terlepas dari apa hubungan anda akan menjadi jalan yang sudah berkahwin, kawan, atau yang lain-saya fikir sekarang anda perlu menjauhkan diri dari satu sama lain. Ini bermakna tiada e-mel, tiada teks, tiada lawatan, tiada panggilan telefon. Saya akan mengatakan selama sekurang-kurangnya dua minggu. (Saya fikir ia adalah benar-benar tidak adil kepadanya untuk memanggil anda, dengan cara. Tetapi mari kita tinggalkan di belakang kita.)

Ya, memotong semua komunikasi akan disedut. Tetapi ada begitu banyak sejarah dan emosi yang banyak antara anda berdua, dan tidak seorang pun daripada anda akan dapat bergerak ke hadapan jika anda masih melihat semula masa lalu.

Apabila anda memutuskan untuk saling bertemu lagi, saya merancang untuk mengadakan pertemuan yang tidak terlalu lama di tempat awam, seperti restoran, dengan cara itu anda tidak akan mendapat juga emosi-dan anda tidak akan melakukan seks. (Kepercayaan saya! Seks dengan bekas adalah idea BURUH, BURUK sekarang.)

Sekiranya dia memutuskan untuk kembali bersama, saya akan katakan bola itu berada di mahkamah anda. Tetapi jika dia masih melakukan “Saya sayang kamu, tetapi saya tidak suka dengan kamu”, saya akan mengatakan bahawa anda perlu menjaga hubungan yang terputus sekarang. Anda AKAN pergi ke titik di mana anda boleh menjadi kawan, tetapi titik itu mungkin bulan (jika tidak tahun) di jalan. Dan cuba menurunkan hubungan anda dengan “Sahabat-sahabat” akan menjadi terlalu banyak untuk anda mengendalikan.

Jika anda tidak akan kembali bersama, saya akan kembali kepada TIDAK berkomunikasi. (Percayalah, AKAN membuatnya lebih mudah dalam jangka masa panjang!) Dan kemudian cuba untuk menjaga diri anda sebagai sibuk dengan kemanusiaan. Ambil berjalan. Ambil mengait. Keluar dengan teman wanita anda setiap malam. Ambil nenek anda ke pusat membeli-belah. Ambil anak kakak anda ke taman. Atau hanya mengambil satu hari (atau hujung minggu) untuk diri sendiri dan menonton episod back-to-back Seks dan Kota. (Ini adalah apa yang saya lakukan selepas pemisahan terakhir saya. Saya mula berasa lebih baik separuh daripada Musim 4) Saya juga melakukan pembersihan utama perkara yang mengingatkan anda tentang dia. Anda tidak perlu melepaskan hadiah atau menggunting gambar, tetapi saya meletakkan semuanya dalam kotak untuk sekarang, jadi anda tidak dikelilingi oleh peringatan yang berterusan.

Malangnya, anda mungkin akan berasa tidak panas sekali. Tetapi anda harus mula merasa lembut, sedikit lebih baik setiap hari. (Ya, akan ada kemunduran, tetapi akhirnya mereka akan semakin berkurangan.) Dan pada suatu hari, anda akan tidur dan berfikir, “Huh, inilah masa PERTAMA yang saya fikirkan tentangnya sepanjang hari ! “

Ia akan menjadi lebih mudah!

Tuan-tuan, apa pendapat anda? Sekiranya Sarah melupakan lelaki ini dan teruskan? Adakah anda fikir hubungan itu berakhir? Atau adakah anda fikir lelaki itu hanya ketakutan? Adakah anda mempunyai petua untuk membantu dia mengatasi dia, jika ia benar-benar tamat? Dan bagaimana dia boleh tahu sama ada ia benar-benar berakhir?

Mempunyai dilema perkahwinan sendiri? Emel saya!

Dilema lebih banyak pembaca, diselesaikan!

  • Jika Anda berada di Parti Perkahwinan Rakan, Adakah Anda Perlu Minta Dia Menjadi Di Dalam Anda?

  • Bagaimana jika Undang-Undang Kecil Anda Enggan Menerima Pengakuan Anda?

  • Bolehkah Anda Berkahwin Berkahwin-Tetapi Masih Cinta Dengan Ex Anda?

*Apa Dengan Semua Spam di Seksyen Komen?

Sakit semua iklan yang menjengkelkan di bahagian komen akhir-akhir ini? Begitu juga kita! Kami menguruskan laman web ini dengan kerap dan memadam spam secepat mungkin, tetapi baru-baru ini, jumlah spam telah meningkat secara dramatik. Kami sedang berusaha untuk menyekatnya secara kekal, jadi tolong bawa kami, dan ketahuilah bahawa kami bersemangat kerana anda akan menyingkirkan perosak ini. *

Sementara itu, sila terus menggunakan butang Laporkan Penyalahgunaan untuk membenderakan spam-ia benar-benar membantu! -Dan terus meninggalkan maklum balas yang cemerlang di bawah. Sekiranya anda mempunyai soalan segera tentang spam, sila hubungi kami.

Dan nota khas kepada anda, spammer: Kami secara rasmi mengumumkan anda JANGAN besar.

Lebih Banyak Cara Dapatkan Glamor

Lawati Shopglamour.com untuk barangan comel bermula pada hanya $ 10!

Masukkan undian Glamour terbaru!

Ikuti kami di Twitter

Tambahkan kami ke laman utama iGoogle anda

Foto: Thinkstock