Mencari cara untuk melakukan sesuatu yang sedikit berbeza dengan rambut anda untuk pertunjukan pengiring pengantin yang akan datang musim ini-atau untuk majlis perkahwinan anda akan menghadiri sebagai tetamu? Saya baru belajar silap mata baru yang menyeronokkan, dan ia membolehkan anda mengambil aksen updo sedikit yang biasa.

Berikut adalah langkah demi langkah bagaimana saya lakukan dengan stylist Tonya Cuozzo di Zion the Hair Salon di Madison, N.J. (pada hari yang sama saya mencuba bahawa roti crisscross mudah untuk anda). Model cantik saya: kakak ipar (lapan bulan mengandung) Jessica.

  1. Mulailah dengan membuat jari telanjang biasa.

tolak up braid 1
  1. Selepas anda mengikat jalan ke bawah beberapa inci, ambil salah satu daripada tiga helai yang anda buat dan tariknya. Biarkan dua bahagian yang lain melonggarkan sedikit, kemudian luncurkannya ke atas (sambil tetap memegang tali tengah taut). Kencangkan akan padat dan mengambil bentuk yang menarik.

tolak up braid 2
tolak up braid 3
tolak up braid 4
  1. Teruskan mengepakkan dan menolak, bekerja di bahagian bawah. Selalunya, masukkan sehelai tali dari rambut longgar di luar kisan, seperti yang anda lakukan semasa mengepakkan Perancis, untuk mengikat tali tali pinggang anda ke kulit kepala anda.

tolak up braid 5
tolak up braid 6
  1. Pin tali anda mengikat kembali ke kepala anda supaya ia akan hilang ke dalam bun anda.

tolak up braid 7
  1. Lakukan updo anda di belakang seperti biasa, kemudian kerja mengasah anda sehingga akhirnya hilang. Untuk chignon sisi longgar Jessica, Tonya membahagi rambut ke bahagian besar dan melintasi mereka satu sama lain, bekerja semua rambut ke satu sisi kepala. Petua: Jika rambut anda benar-benar tebal / berat, anda boleh membuat ekor kuda terlebih dahulu dan kemudian memutarkannya di sekitar satu sama lain. Oh, dan mungkin mendapatkan kawan untuk membantu!

tolak up braid 8
tolak up braid 9
tolak up braid 10
tolak up braid 11

Inilah kemunculan wisp yang hebat-Tonya perlahan-lahan menghancurkan gaya rambut selesai dengan selendang untuk menjadikannya kelihatan lebih lembut dan melonggarkan helai liar secara semulajadi.

tolak up braid 12
tolak up braid 13
tolak up braid 14
tolak up braid 15

Tidakkah anda suka mendapat perkahwinan untuk majlis perkahwinan? Jess dan saya mempunyai letupan malam itu, dan separuh keseronokan adalah lawatan salun kami. (Terima kasih sekali lagi, Tonya! Dan kepada Sasha Preziosa untuk memotret pics.)

Pernahkah anda cuba mengetuk jari? Adakah anda suka menambah sedikit aksen tulen untuk pengemaskinian khas khas anda?