Dua Penyimpan Jimat Tarikh baru-baru ini menulis dengan isu yang sama: Apa yang boleh dilakukan mengenai garisan tan norak apabila anda disebabkan oleh seorang pengiring pengantin bahu atau gaun pengantin?

0617 wedding tan lines bd
PHOTO: (c) Ralf Nau

Qs mereka:

* Apa yang boleh anda lakukan mengenai garisan tan? Saya memakai baju halter dan saya rasa garis tali pakaian mandi akan menunjukkan. Saya selalu memakai pelindung matahari, tetapi masih mengambil warna.

  • pinkiejen * Saya adalah pembantu rumah, dan gaun pengiring pengantin perempuan yang dipilih oleh kakak saya adalah tanpa tali, dan bodoh saya tidak berfikir tentang garisan tan saya ketika saya meletakkan dalam beberapa minggu yang lalu. Apa-apa cadangan bagaimana saya boleh menyingkirkan mereka, selain daripada gerai penyamakan? Saya berfikir mungkin penyamak diri, tetapi bagaimana jika saya menjadikan lebih oren pada bahu saya daripada seluruh badan saya? Eek, tolong sila!

  • xAmyy

Baiklah pinkiejen dan xAmyy – ini adalah salah satu yang sukar. Ia tidak mudah untuk keluar dari tan tan walaupun anda mempunyai garis masa yang panjang untuk berbuat demikian, apatah lagi apabila anda mempunyai acara penting seperti majlis perkahwinan yang akan datang tidak lama lagi. Tetapi jika anda sanggup bertahan sedikit huru-hara, inilah teknik yang saya dapati bekerja.

Sekiranya anda mempunyai sekurang-kurangnya seminggu sehingga perkahwinan, belilah sendiri losyen penyamakan diri secara beransur-ansur, seperti Jergens Natural Glow. Saya dapati formula-formula yang beransur-ansur ini – yang menjadi gelap selama beberapa hari dan bukannya beberapa jam – untuk menjadi yang paling menonjol dan semulajadi mencari, terutamanya untuk peminat diri sendiri. Sekiranya anda hanya mempunyai beberapa hari, pergi ke perkara yang pantas. Saya benar-benar suka penyamaran Clarins untuk melihat bukan semulajadi mereka.

Pastikan kulit anda bersih dan benar-benar terkelupas (menggunakan loofah dan scrub badan yang halus – melakukan ini setiap hari juga boleh membantu memudaratkan mal kurang baik anda). Jangan gunakan losyen badan selepas mandi, dan tunggu sekurang-kurangnya setengah jam untuk memastikan kulit anda benar-benar kering. Kemudian gunakan pembersih eyeshadow pembersih yang bersih atau berus untuk cat pengilat dengan teliti ke atas tan anda, tinggal di seksyen pucat sahaja. Biarkan kering dan periksa warna; anda mungkin perlu melukis pengilap beberapa kali untuk mendapatkan garis tanam anda sehingga mempercepatkan dengan kulit anda yang lain.

Pada hari perkahwinan, campurkan bronzer cecair dengan pelembap badan anda dan lancar di atas kawasan untuk membantu lagi mengikat garis tan jauh, kemudian tetapkan dengan debu bronzer bubuk. Anda boleh menggunakan lebih banyak pada mana-mana kawasan yang masih kelihatan lebih baik. Pastikan anda tidak mendapatkan apa-apa barangan ini pada pakaian anda!

Dan, sudah tentu, elakkan memperburuk garis-garis tan antara sekarang dan perkahwinan dengan melekat pada teduh dan memakai penutup pada bahu anda selain membelai pada banyak pelindung matahari. Jika ia benar-benar terik, pakai tiub atas atau pakaian bukannya sesuatu dengan tali, sekiranya anda mengambil beberapa warna semasa keluar dan kira-kira. Jika anda berada di pantai atau kolam renang, pergi untuk bikini bandeau jika boleh.

Bagaimana pula dengan pembaca anda yang lain – mendapat apa-apa helah yang licik untuk petang tan keluar malam (tanpa bercadang untuk menggoreng diri anda bodoh di bawah sinar matahari)? Berapa banyak daripada anda mendapat garisan tan walaupun anda memakai pelindung matahari?__

Lebih Terapeutik Bumi…

  • Pengakuan saya: Saya tergoda untuk menyentuh tempat penyamakan sebelum perkahwinan saya jatuh musim lepas

  • Semburan tan pernikahan saya

  • Produk mujizat-pekerja setiap penyedia di rumah mesti memiliki

__More Cara untuk Dapatkan Glamor

Lawati Shopglamour.com untuk barangan comel bermula pada hanya $ 10!

Masukkan undian Glamour terbaru!

Ikuti kami di Twitter

Tambahkan kami ke laman utama iGoogle anda

Foto: Getty Images