Adakah anda sakit hubungan rapat dan rapat perkahwinan anda yang diselaraskan dengan hubungan dua hala sekolah tengah sekolah kerana satu-satunya perkataan bahasa Inggeris untuk lelaki anda adalah “teman lelaki”? Mari kita buat sesuatu mengenainya!

1221 almost engaged couple at dinner we

Saya benci bahawa budak lelaki saya “bertarikh” selama sembilan hari di kem hari ketika saya 12 berkongsi gelaran dengan Paul, teman lelaki yang saya bagikan pangsapuri, akaun bank, dan perbualan seharian dalam perbualan yang mendalam. Paul adalah lebih daripada seorang teman lelaki kepada saya, tetapi kerana saya tidak mempunyai cincin pertunangan lagi, saya tidak boleh memanggilnya tunang saya. Saya berharap terdapat satu perkataan yang saya dapat digunakan untuk membezakannya daripada “hubungan” yang tidak bermakna dalam masa tween saya.

Pembawa bahasa Portugis melakukannya dengan betul. Dari apa yang kawan saya Abby yang tinggal di Brazil memberitahu saya, mereka menggunakan kata noivo untuk menggambarkan seorang teman lelaki yang serius – dan mungkin juga menggunakan perkataan yang sama selepas pasangan itu secara rasmi terlibat. Sebenarnya, di Brazil, bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk seorang lelaki memanggil teman wanitanya isterinya (minha mulher, yang secara harfiah diterjemahkan kepada wanita saya) sebelum mereka berkahwin. Saya berharap bahasa Inggeris memberikan keistimewaan seperti itu kepada mereka yang tidak terlibat tetapi tidak lama lagi!

Terpulang kepada kami untuk menghasilkan kata yang sesuai untuk lelaki-lelaki yang sangat istimewa ini yang akan menjadi suami pada suatu hari tetapi kepada siapa anda belum terlibat. Jadi, apa yang perlu dipanggilnya?

Rakan-rakan saya dalam situasi ini menggunakan kata-kata seperti rakan kongsi, sweetie, sig (pendek untuk yang penting lain), dan lelaki saya, tetapi di sini adalah beberapa pilihan lain (diakui bodoh):

Ovion (disebut OH-vee-yon). Ia adalah perkataan Portugis kegemaran baru kami, noivo, ke belakang. Saya suka bunyi yang satu ini.

Almance (disebut ahl-MAHN-say). Ia adalah gabungan “hampir tunang.”

Fuband (diucapkan FYOO-bihnd). Itu pendek untuk suami masa depan.

Clouse (puisi dengan rumah). Adik saya Gillian mencadangkan yang ini, pendek untuk “dekat dengan pasangan.”

Pra-ance (disebut pree-AHN-say). Ini adalah sumbangan Paul, pendek untuk pra-tunang, dan saya suka! Saya dapat melihat satu ini menangkap; siapa dengan saya?

Apa yang anda ingin panggil lelaki yang anda merancang untuk bertunang dengan segera? Idea nama yang bodoh di atas adalah kegemaran anda? Atau adakah anda berfikir “teman lelaki” adalah baik untuk digunakan sehingga anda terlibat?

Lebih Untuk Hampir Terlibat__

Adakah Gadis Terikat Dapatkan Lebih Hormat Daripada Unengaged?

6 Perkara Yang Harus Anda Ketahui Mengenai Setiap Satu Sebelum Anda Dapatkan Terlibat

Kembalinya Pantas kepada “Bilakah Anda Mendapatkan Terlibat?”

__More Cara untuk Dapatkan Glamor

Lawati Shopglamour.com untuk barangan comel bermula pada hanya $ 10!

Masukkan undian Glamour terbaru!

Ikuti kami di Twitter

Tambahkan kami ke laman utama iGoogle anda

Photo: Jupiterimages