Dalam kesibukan detik-detik selebriti yang menakjubkan yang merupakan Oscar 2014, solek cantik Jessica Biel tidak mendapat perhatian yang begitu banyak – tetapi melihat dengan lebih dekat, kerana ia hanya sempurna untuk perkahwinan di mana anda ingin kekal kelihatan semula jadi dan suka diri sendiri (saya maksudkan, dia pada dasarnya memakai pakaian perkahwinan).

jessica biel 2014 oscars makeup

Berikut adalah cara menyalin solek Jessica, terus dari artis solek selebriti Kayleen McAdams.

  1. “Saya menyiapkan kulit Jessica dengan muka pelembap dan produk mata-Kiehl’s Ultra Facial Cream Hydration Intense dan Kiehl’s Creamy Eye Treatment dengan Avocado-untuk memberikan soleknya menjadi asas yang baik untuk dilekatkan.”

  2. Gunakan Blender Kecantikan lembap untuk memohon asas, diikuti oleh concealer di bawah mata, di sekitar hidung, dan di sepanjang tepi mulut (atau di mana sahaja kulit anda memerlukan petang-petang).

  3. Berus pada penyerap serbuk untuk rupa yang cerah. “Saya menggunakan ukiran Charlotte Tilbury dan sikat Highlight pada puncak tulang pipi Jessica, ke bawah hidungnya, dan pada busurnya,” kata Kayleen..

  4. Gulungkan pada pemerah pipi. “Saya menggunakan CK One Cream + Powder Blush Duo di Nafas 100 betul-betul di apel pisau Jessica dan tetapkannya dengan bahagian serbuk produk untuk memberikan daya tahan sepanjang malam.”

  5. Gunakan bronzer dalam sebagai pangkas eyeshadow anda, memasangkannya di atas penutup anda dengan berus yang halus. [Trik sejuk, kan?] “Kemudian saya menggunakan CK One Powder Eyeshadow di Expose and Evolved di sudut dalam mata dan di sepanjang garis lash di sudut luar,” kata Kayleen.

  6. Sapukan dua lapisan maskara volumizing pada bulu mata atas, kemudian gunakan sikat bulu mata untuk sedikit menggilap bulu mata bawah menggunakan maskara yang sama.

  7. Selesai dengan gincu merah jambu matte; Jessica memakai Tarte LipSurgence di Lucky. “Akhir sekali, saya memberikan bibir Jessica salutan bibir Kiehl Facial No-Shine Lip Balm yang baik.”

Adakah anda akan berkahwin memakai solek semula jadi seperti Jessica Biel, atau adakah anda mahu melakukan sesuatu yang lebih berani untuk hari anda sebagai pengantin perempuan? Kongsi di bawah!