12 amanda gersh sm

Amanda Gersh adalah Crabmommy yang lucu di majalah Cookie. Dia menulis mengenai kehidupannya yang lengang sebagai seorang ibu yang lemah dengan lusuh, dan jawatannya yang jujur ​​selalu menghancurkan saya. Oleh itu, apabila saya mendapati bahawa dia telah menjadi pengantin perempuan hamil, saya memintanya memberitahu cerita lucu. Di sini pergi…

Inilah cerita Amanda…

“Saya suka yang itu,” kata rakan saya Tee dengan menggalakkan, ketika saya memerah diri ke dalam pakaian mini seersucker di ruang ganti Saks.

Saya mengerutkan dahi. “Ia kelihatan seperti pakaian tenis,” kata saya. “Saya tidak mahu berkahwin dengan pakaian tenis.” “Bagaimana dengan gaya empayar?” Tee mencadangkan. “Saya benci gaun empayar. Semua orang kelihatan mengandung pakaian empayar.” “Tetapi anda adalah hamil, “kata sahabat saya sambil cuba membantu.Tee melihat saya memandang cermin,” Anda tidak begitu gembira dengan perkara ini, “katanya.” Kenapa awak tidak menikmati ini? Anda berkahwin dengan seorang lelaki yang hebat dan anda mempunyai bayi! “

Saya tidak pernah menjadi seorang gadis tradisional. Jika saya menjadi seorang gadis tradisional, saya tidak akan bertemu dengan suami saya … di kereta bawah tanah New York City! Sekiranya saya seorang gadis tradisional, saya tidak akan bercakap dengannya terlebih dahulu. Saya akan memalingkan muka ketika mata kita bertemu.

Tetapi apabila 1.5 tahun kemudian saya tersingkir sebelum persoalan perkahwinan telah menyeberang bibir lelaki saya, tiba-tiba saya bertukar tradisional. Saya mahukan perkahwinan besar! Dengan semua keluarga saya! Dan saya mahu ia berlaku dengan serta-merta…sebelum benjolan saya akan dipaparkan. Malangnya sebahagian besar keluarga saya tinggal di Afrika Selatan, dan benjolan saya pasti menyatakan dirinya selepas hanya 2.5 bulan dari prego-ness.

Sebagai seorang gadis moden yang berpaling-tiba-tiba-tradisional, segala-galanya mengenai keadaan perkahwinan saya mengganggu saya. Tidak peduli bahawa saya benar-benar jatuh cinta dengan teman lelaki saya yang luar biasa, tidak pernah fikir bahawa, pada usia 31, saya berada di tempat yang baik seperti apa-apa untuk mempunyai bayi yang saya selalu inginkan, dan tidak pernah menyangka bahawa suami saya adalah gembira untuk berkahwin dengan saya dan teruja untuk menjadi ayah. Butiran untuk berkahwin mendapat saraf hormon yang terlalu berat. (Tambahan, saya baru dilahirkan sebagai crabbug, jenis separuh kosong gadis.)

Saya akan sentiasa membayangkan diri saya berkahwin dengan rambut panjang yang dipintal ke dalam chignon elegan. Tetapi hanya satu minggu pemalu mendapati saya sedang hamil, saya secara spontan akan menolak kunci lama saya. “Berikan saya seorang Mia Farrow Bayi Rosemary kelihatan,”Saya berkata kepada penata rambut itu.” Cabut semua! “Tetapi, apabila saya mendapati saya mengandung, setiap kali saya melihat di cermin rambut saya kelihatan meningkat setiap tiga minit, seperti perut saya, saya pendek, rapi, dan berkembang – rambut pendek hanya menonjolkan kebenaran yang tidak baik ini. Begitu banyak untuk kehamilan yang anggun dan majlis perkahwinan yang glamor! Saya perlu berkahwin dengan pronto, sebelum perut dan pinhead yang semakin meningkat saya bersekongkol untuk membuat saya kelihatan lebih seperti tanda daripada pengantin perempuan.

Gadis tradisional dalam diri saya dengan gentar bersetuju bahawa perkahwinan cepat-cepat adalah pembaikan yang terbaik. Tetapi apa yang pernah kelihatan seolah-olah canggih dan romantis kepada saya – majlis Dewan Bandaraya diikuti dengan makan tengah hari dengan kawan rapat – saya sedikit tertekan. Sebagai permulaan, tanda tidak dapat mencari pakaian yang baik dan, tanpa duds untuk memukau acara itu, saya akan menjadi bajet pengantin bun-in-oven yang berbuat demikian dengan cepat dan murah.

Tetapi jubah ajaib tidak dapat ditemui. Ia seolah-olah setiap pakaian manis dalam krim atau putih, dalam sutera atau bulu atau krep atau renda sesuai dengan seorang gadis 5 kaki 1 inci dengan bahagian tengah bulging, telah dibeli oleh orang lain. Selepas rakan saya Tee dan saya menghabiskan waktu petang yang tidak berguna di Saks dan dia mengulas mengenai suasana hati saya yang salah, saya melangkah keluar dari kedai, memanggil membeli-belah, dan mengambil rumah kereta api bawah tanah, menyimpang sepanjang jalan.

Saya tahu saya sedang bodoh, tetapi pada masa yang sama membeli-belah untuk gaun glam ketika anda mengandung, moody, dan pembungkusan pada pound pada hari itu adalah keadaan yang dimuatkan. Saya mahu berasa gembira, tetapi kebanyakannya saya berasa tidak terkawal. Dan satu perkara yang saya fikir saya dapat mengawal – penampilan saya pada hari pernikahan saya – seolah-olah ragu-ragu, perjalanan membeli-belah saya suram dari Brooklyn ke Manhattan tidak benar-benar tidak apa-apa dalam cara pakaian cantik layak berkahwin…

Pada hari perkahwinan saya, saya tidak begitu sejuk dalam hidup saya. Rambut pendek saya yang berantakan sukar dijinakkan, sekepingnya menembak di atas, seperti Tintin. Tali pada tukang jahit buatan saya, pakaian sutera yang membosankan tidak akan kekal. Selendang dirasai dan bersih (yang saya telah berubah menjadi jubah untuk memakai pakaian) tergelincir setiap kali saya berpindah. Tetapi segala-galanya – lelaki, upacara, makan tengahari – adalah PERFECT. (Begitu sayang saya, terima kasih kepada pembantu hormat saya yang genius, Ann!)

Saya melihat gaun impian saya dua minggu selepas majlis perkahwinan itu sendiri, dan saya rasa sedikit pun. Tepat di sudut blok saya di Park Slope, ia muncul di tingkap butik yang saya telah menjejali berkali-kali sebelum ini. Chic, langsing, berstruktur, sedikit offbeat di garis leher: nombor bulu krim sesuai bermusim adalah apa yang saya cari, tepat saiz saya – dan tepat dua minggu terlambat.

Memang benar bahawa pakaian perkahwinan saya yang sempurna menghindari saya. Tetapi apabila saya melihat gambar saya, mereka mencerminkan hari itu sendiri. Walaupun gambar tidak sempurna (mata hubby ditutup hampir semua daripada mereka) dan saya tidak sempurna, gambar adalah tepat dan benar: saya gembira. Saya berasa bertuah. Lima tahun lagi, saya masih dan saya masih buat.

Terima kasih, Crabmommy! Saya fikir anda kelihatan cantik. Pembaca, adakah anda pernah berkahwin dengan pengantin perempuan hamil? Saya sudah dekat – Saya tahu a banyak daripada bayi bulan madu!

12 gersh sm

Suami comelnya.

P.S. Apa yang akan kelihatan seperti bayi anda? Selain itu, pakaian perkahwinan kegemaran kami, dan seorang pembaca mengaku: “Kami memutuskan untuk berkahwin selepas berkencan selama seminggu.”