Setiap musim bunga, apabila jemputan perkahwinan mula turun melalui slot mel orang, kami mendapat sambutan e-mel dari tetamu perkahwinan yang akan datang, “Bolehkah saya memakai putih untuk majlis perkahwinan?” Variasi popular termasuk, “Bolehkah saya memakai pakaian bunga ini dengan putih latar belakang ke majlis perkahwinan? “” Boleh saya memakai ini putih di atas disekat warna pakaian untuk perkahwinan? “Rationales termasuk,” Ini satu-satunya pakaian yang sesuai dengan saya. “” Ini satu-satunya pakaian yang saya suka. “” Saya akan menambah pop warna dengan sweater. “Dan,” Tetapi pengantin perempuan itu berkata ia OKEY.”

Dan masih jawapan kami, selamanya dan selalu, tidak. Tidak, anda tidak boleh memakai putih untuk perkahwinan. Tempoh.

Jadi kita akan lapangan satu e-mel terakhir, dan kemudian kami meletakkan masalah itu untuk tidur.

Writes Simpan pembaca Tarikh Maddie:

Saya tahu bahawa ini bertentangan dengan peraturan, tetapi anda tahu perasaan itu apabila anda mendapati bahawa pakaian yang sempurna dan anda tidak boleh melepaskannya? Jadi saya mempunyai masalah itu. Saya pergi ke perkahwinan teman lelaki teman saya, dan saya tidak tahu pengantin perempuan. Jadi saya benar-benar suka pakaian ini dan saya memerlukan nasihat: Bolehkah saya boleh tarik ini? Saya boleh membuang beberapa kasut mewah dan beg dan kalung. Anda tahu menambah warna lagi. Apa pendapat kamu? Berikut adalah pakaian.

boleh i wear white to a wedding 0917 courtesy 1

Asos Petite Cowl Kembali Midi Dress in Sparkle White, $ 67.20.

Inilah fikiran kita:

Tidak.

Juga: Serius, tidak.

Dan kami boleh mendengar anda berkata, TETAPI … jadi kami akan menjawab anda TETAPI … sekarang.

TETAPI … Saya berkata saya akan menambah lebih banyak warna!

Kecuali anda akan “menambah lebih banyak warna” dengan meletakkan satu lagi pakaian tanpa putih, pakaian ini adalah had luar. Tidak.

TETAPI … Ia adalah satu-satunya pakaian yang berada dalam julat harga saya.

Tidak.

TETAPI … Ini satu-satunya pakaian yang kelihatan baik untuk saya.

Tidak.

TETAPI … Bagaimana jika saya bertanya kepada pengantin perempuan dan dia mengatakan itu OK?

Jangan tanya pengantin perempuan. Jika anda berbuat demikian, dia mungkin hanya berkata ya kerana dia tidak mahu mendapatkan rep bridezilla. Tetapi walaupun dia berkata ya dan dia benar-benar, benar-benar OK dengan itu, saya berjanji kepada anda seseorang di perkahwinannya tidak akan menjadi. Dan anda tidak mahu kekal diingati sebagai teman wanita rawak yang memakai putih untuk perkahwinan. Awak tidak. Jadi sekali lagi: Tidak.

Anda boleh membeli pakaian lain, anda boleh meminjam pakaian lain, anda boleh menyewa pakaian lain, anda boleh memakai pakaian putih-anda boleh melompat perkahwinan dan tinggal di rumah dan memakai pakaian ini-tetapi anda tidak boleh memakai pakaian putih untuk perkahwinan.

Kami tidak peduli apa siluetnya (“Tetapi ia tidak kelihatan seperti gaun pengantin!”) Atau warna (“Tetapi ia adalah krim ringan!”). Satu-satunya pengecualian-yang sahaja satu-satunya adalah jika pengantin lelaki dan wanita khususnya meminta agar tetamu mereka memakai putih. Dalam kes itu, dengan segala cara: Ya! Sila pakai pakaian ini.

Dalam setiap kes lain: Tidak.

Tetapi, berita baik: Anda BOLEH memakai hitam untuk perkahwinan!