“Crostini adalah snek parti saya,” kata Claire Thomas, blogger dan pengarang buku masakan baru The Kitchy Kitchen. “Mereka kelihatan mewah tetapi sangat mudah.” Buat satu atau dua ini go-tos dan anda akan mempunyai makanan jari untuk enam hingga 12 rakan-rakan untuk kira-kira $ 50.

kitchy kitchen

Perkara pertama dahulu: Rendamkan baguette anda

Panaskan ketuhar hingga 350 darjah. Potong satu baguette ke dalam kira-kira 1/4 inci (membuat kira-kira 40) dan gerimis dengan minyak zaitun. Bakar selama 15 minit, kemudian flip crostini dan panggang selama 5 minit, atau sampai bahagian bawah berwarna perang keemasan. Anda memerlukan satu beguette untuk setiap resipi topping berikut. Sekarang pilih satu (atau lebih!) Daripada ketiga-tiga idea yang paling lazat.

kitchy kitchen crostini 1

Ricotta, thyme, madu, dan topping pear segar

* “Anda boleh menukar pear untuk buah kegemaran anda,” kata Claire, “Cobalah ceri atau pic.” * 16 oz. ricotta segar

2 atau 3 pear Bosc masak

10 batang batang segar, daun dibuang dan dicincang

1/4 cawan madu

Minyak zaitun tambahan

Pear slice tipis sehingga setiap bahagiannya adalah saiz crostini. Sebarkan kira-kira 1 sudu besar. ricotta pada setiap crostini. Teratas dengan sepotong pir dan taburkan dengan thyme. Gerimis dengan madu dan minyak zaitun.

Kambing keju, proscuitto, dan nectarine topping

Thomas ketagih dengan kombinasi rasa di sini: Berpikir keju kambing yang cerah, arigula peppery, nektar manis, dan prosciutto asin. Tidak dapat mengalahkannya.

11 oz. keju kambing segar

* 6 hingga 8 oz. prosciutto

4 atau 5 nectarine masak

Sebilangan besar arugula

Minyak zaitun tambahan

Cuka balsamic *

Nikel dan nipis tipis sehingga setiap bahagiannya adalah saiz crostini. Spread beberapa sendok teh keju kambing ke setiap crostini dan tambah sekeping kecil prosciutto. Teratas dengan keping nektar dan sekeping arugula. Gerimis dengan minyak zaitun dan cuka balsamic.

Bawang putih panggang dan topping tomato lepuh

“Manis, tomat karamel dan bawang putih panggang membuat kombinasi klasik yang semua orang suka,” kata Thomas.

40 ulas bawang putih yang dikupas

Minyak zaitun tambahan

Garam kosher

Lada hitam tanah

2 liter (kira-kira 1 1/2 lb) tomato ceri

3 sudu besar. oregano segar dicincang

Panaskan ketuhar hingga 425 darjah. Mengupas bawang putih adalah bahagian paling sukar dalam resipi ini! Gerek ulas dengan minyak zaitun dan taburkan dengan garam, kemudian bungkus dengan foil dan letakkan pada lembaran penaik rimmed. Letakkan tomato pada kepingan penaik kedua yang ditutup dengan kertas, gerimis dengan minyak, dan taburkan dengan garam dan lada. Tuangkan tomato selama 20 hingga 25 minit, sehingga menjadi lepuh dan karamel. Panggang bawang putih selama 40 minit, atau sehingga coklat keemasan; sekali sejuk, hancurkan cengkeh untuk membentuk pes. Spread paste bawang putih pada setiap crostini, atas dengan beberapa tomato dan secubit oregano. Gerimis dengan minyak zaitun dan garam seperti yang dikehendaki. Nikmati!

Adakah anda akan membuat mana-mana resipi crostini untuk musim panas anda?

Resipi disesuaikan daripada buku yang akan datang The Kitchy Kitchen *, oleh Claire Thomas, diterbitkan pada bulan Ogos 2014 oleh Emily Bestler Books / Atria Books, sebuah bahagian dari Simon Schuster, Inc. Copyright © 2014 oleh Claire Thomas, LLC. Dicetak dengan kebenaran. *