Mungkinkah panas dalam perkahwinan anda semudah memalingkan telefon anda dan menaip teks nakal? Um, ya.

Menurut penyelidikan baru-baru ini yang dibentangkan di Konvensyen Tahunan ke 123 Persatuan Psikologi Amerika, lebih banyak anda menegaskan kepuasan seksual anda mungkin berada dalam hubungan anda. Tetapi manfaatnya tidak berhenti di situ. Berikut adalah lima lagi kelebihan yang mengejutkan untuk mendapatkan sext anda dengan hub.

1. Lebih keintiman emosi dan kurang tekanan
Adakah anda tahu bahawa hubungan seksual yang lebih baik daripada seks boleh benar-benar meningkatkan keintiman emosi dan juga kesejahteraan emosi? Pakar Psikologi Klinik NYC Dr. Michael Brustein menegaskan ini. “Seks yang baik membuatkan anda berasa lebih rapat dengan pasangan anda,” katanya. “Oleh itu, rakan-rakan yang lebih dekat dengan yang penting lain berasa lebih disokong dan disayangi, yang dapat membantu mereka mengatasi tekanan.”

2. Kehidupan seks seperti yang anda ada semasa anda pertama kali bertemu
Sexting adalah foreplay yang sempurna dan boleh membantu anda keluar daripada ejaan kering yang dahsyat! Berkongsi fantasi, komen yang menggembirakan atau pukulan yang menggembirakan boleh mencetuskan jangkaan dan membina ketegangan, yang membawa kepada penyusupan pakaian dan seks meledak yang cepat selepas seharian bekerja, memberitahu Brustein. “Keghairahan dan keseronokan ini dapat merasakan perkahwinan anda seperti yang berlaku semasa fasa pacaran.” Dan apa yang suami dan isteri tidak akan mengalu-alukan itu?

3. Pengesahan fizikal
Ramai lelaki dalam terapi sering tertanya-tanya jika isteri mereka tertarik kepada mereka, kata Brustein. “Sexting boleh sangat mengesahkan dan mengesahkan. Ia membolehkan pasangan anda tahu bahawa anda mendapati mereka menarik dan memikirkannya apabila mereka tidak berada di sana. “

Lihat lagi: Rempah Hubungan Anda Dengan Kelas Pasangan Sensual ini

4. Meningkatkan keyakinan diri dan keyakinan diri
Walaupun sexting pada remaja dikaitkan dengan harga diri yang lebih rendah, perkahwinan berlesen dan ahli terapi keluarga Carrie Krawiec, Pengarah Eksekutif Persatuan Michigan untuk Perkahwinan dan Terapi Keluarga, percaya bahawa orang dewasa yang sext sebenarnya boleh bertumbuh lebih yakin dengan tubuh mereka dan diri seksual dalam hubungan mereka ketika perbuatan itu dipenuhi dengan tindak balas yang positif, iaitu. “Perkara terbaik mengenainya ialah anda tidak perlu mengambil gambar seluruh badan bogel anda. Ia boleh menjadi sebahagian tubuh, bahagian pakaian atau gambar mainan atau pakaian dalam. Ia mungkin menjadi beberapa pilihan emojis atau beberapa perkataan seksi. “!

5. Sexting adalah menyeronokkan! Dan cara untuk membina ikatan perkahwinan andaIa seperti jenaka di antara kamu berdua, kata Krawiec. Beliau menasihatkan mempunyai kata-kata kod dan kata-kata selamat supaya anda tahu kapan dan di mana masa yang tepat untuk menghantar teks seksi. “Di dunia ibu bapa yang bekerja dan anak-anak sibuk, mereka mungkin merasa seperti seks atau seks tidak mempunyai tempat. Walau bagaimanapun, dalam lelucon boleh membuat anda merasa seperti anda bercakap bahasa semua anda sendiri, yang menguatkan ikatan hubungan anda. “

Lebih Kisah Terkait:

  • Kedudukan Seks Terbaik untuk Tanda Zodiak Anda

  • 6 Perbualan Anda Boleh Mempunyai Seks Yang Lebih Baik

  • 10 Cara-cara Lama untuk Meniup Pikiran Suami Anda di Tempat Tidur