Semalam kawan baik saya mengadu tentang satu tarikh buta yang lumpuh dia baru saja (dia dating dalam talian). Saya dapat memberitahu dia kehilangan pandangannya (difahami), tetapi dalam kekecewaannya, dia menyalahkan semua lelaki-dan alam semesta. Saya memberitahu dia bahawa dia memainkan peranan dalam beberapa perkara ini, dan dia boleh mempunyai tarikh yang lebih baik jika dia mengubah beberapa perkara pada akhirnya. Inilah caranya untuk menikmati tarikh buta:

1. Buang apa-apa dan semua harapan. Cara paling cepat untuk membunuh tarikh yang buta adalah berjalan dengan mengharapkan Bradley Cooper dan kemudian merasa tidak mengecewakan apabila orang lain selain Bradley Cooper (dan saya menjamin ia akan menjadi). Walaupun anda mempunyai perbualan telefon dua jam yang luar biasa dan profil dalam taliannya ditulis khusus untuk anda, jangan harap Encik Sempurna. Tiada siapa yang boleh hidup sehingga itu. Untuk memastikan anda tidak membina tarikh dalam minda anda terlalu banyak, terus sibuk terlebih dahulu. Juga, saya tidak bermaksud anda perlu mempunyai rendah jangkaan (“Dia akan menghisap”) – hanya ada tidak jangkaan. Cepat! Fikirkan sesuatu yang lain.

2. Pakai sesuatu yang anda suka. Kadang-kadang saya hanya gembira untuk memakai kasut tinggi mewah saya. Pada tarikh buta terakhir saya, saya teruja untuk berpakaian, dan saya tiba dengan perasaan yang baik. (Ia tidak menyakitkan bahawa tiga lelaki yang berbeza telah memeriksa saya sebelum saya memanggil teksi di luar bangunan saya. Saya fikir kita lupa bahawa tarikh adalah menarik, bukan sahaja, “Adakah saya tertarik?”)

3. Buka fikiran anda. Anda tidak boleh mengetahui segala-galanya tentang orang di hadapan, jadi jangan cepat menilai. Ingat: kimia boleh berkembang; orang akan membesar apabila anda mengenali mereka; dan sesetengah orang gementar pada tarikh. Selagi anda bukanlah salah laku, anda mampu menikmati hampir semua manusia-anda hanya perlu menyimpan fikiran terbuka.

0414 tree da

Amaran keterangan penuh secara rawak: Semak pokok ini yang saya dapati di Central Park pada hari Ahad. Dude! Biasanya saya bukan kekasih alam semulajadi tetapi hei, ambil buta dan lihat apa yang anda temui.

4. Jangan mengadu. Tetap positif dan jaga cahaya. Sekiranya dia mengadu, ubah subjek.

5. Menonton alkohol. Matchmaker Millionaire itu Patti Stanger berkata untuk tidak minum lebih daripada dua koktail kerana anda memerlukan kejelasan. Saya bersetuju dengan kejelasan; anda tidak mahu menjadi tenang selepas sebulan dan sedar anda tidak tertarik kepada lelaki itu. Walau bagaimanapun, dua minuman tidak banyak, terutama jika ia sudah lama. Bergantung kepada toleransi anda, siapa yang memandu, dan sama ada anda makan, saya fikir ia baik untuk mempunyai tiga atau empat.

6. Biarkan ketidakpastian anda di rumah. Jika saya rasa seorang lelaki tidak berminat dengan saya, saya tidak menumpukan kepada fakta itu (ia tidak akan membantu sesiapa). Cuba cobalah untuk mengetahui apa yang membuatnya tersenyum (Ceramah kamu? Bercakap besbol?). (P.S. Kenapa bimbang dia akan terlalu tampan dan tidak fikir awak comel? Orang panas panas tidak pernah pergi pada tarikh buta.)

7. Cuba sesuatu yang baru atau pelik. Hujung minggu lalu, saya cuba kaki katak pada satu tarikh dan kumquat grappa pada yang lain. Apabila dua orang berkongsi pengalaman baru, ia mengikat mereka.

8. Cari yang lucu. Ketawa adalah ubat terbaik untuk tarikh yang jelek. Apa yang lucu tentang persekitaran anda? Jika lelaki itu mempunyai rasa humor mop basah, ambil nota dan ketawa kemudian dengan rakan-rakan anda.

9. Ketahui lebih lanjut. Jika anda tidak peduli untuk belajar apa-apa kira-kira lelaki ini, apa yang anda boleh belajar dari dia? Bolehkah anda mendapatkan nasihat pelaburan? Gosip industri? Mungkin dia boleh menetapkan tetapan pada kamera anda.

10. Bangun dan lakukan sesuatu. Sekiranya lelaki itu menjijikkan, tidak menarik, dan / atau sangat tidak bijak, cuba untuk tidak duduk dan merenung. Anda akan membetulkan apa sahaja yang mengganggu anda. Bangunkan dan dapatkan dia terlibat dalam aktiviti yang anda nikmati tidak kira apa-pilih lagu di jukebox, bermain kolam renang, memesan ais krim, berjalan kaki, atau taruhan di pasukan yang bermain di TV bar. Jika anda sedang makan malam, baik … mengunyah cepat.

Jika anda lupa segala-galanya, ingatlah bahawa anda mempunyai jangkaan nol dan fikiran terbuka. Saya sentiasa mempunyai masa yang baik apabila saya berada di tarikh tanpa jangkaan. (Tidak ada harapan dalam satu lelaki tampan, haha!) Sebotol anggur tidak menyakitkan sama ada.

Apa yang anda lakukan untuk menikmati tarikh buta? Apa tarikh buta terbaik anda pernah?

Lebih Banyak Cara Dapatkan Glamor

Lawati Shopglamour.com untuk barangan comel bermula pada hanya $ 10!

Masukkan undian Glamour terbaru!

Ikuti kami di Twitter!

Tambahkan kami ke laman utama iGoogle anda.