Bolehkah kita bercakap mengenai hubungan kita dalam masa yang singkat? Saya bercakap tentang jalan-jalan kecil yang kadang-kadang kita dapat diri kita ketika kita berada dalam hubungan yang serius, bahagia, bahagia (!). Terutama dalam hubungan langsung (seperti J dan saya mendapati diri kita sendiri), rutin boleh menjadi sedikit membosankan. Lupakan ejaan kering yang ditakuti, saya bercakap tentang mantra * sosial *. Ia berlaku kepada yang terbaik daripada kita tetapi ada cara untuk mendapatkan kembali keseronokan itu. Janjikan.

0717 bored couple sm
PHOTO:? www.imagesource.com

Saya telah berbincang dengan beberapa kawan saya baru-baru ini dan mendapati bahawa kita semua telah berpengalaman “sosial sosial” yang serupa dengan lelaki jangka panjang kita. Fikirkanlah: terutamanya apabila anda hidup bersama, rutin anda mengambil banyak masa dalam hidup anda. Anda bangun, pergi kerja, memasak (atau pesanan jika anda J dan saya bekerja jam gila), adakah “bagaimana hari anda?” berbual dan akhirnya meleleh ke sofa untuk menonton malam Bravo (atau beberapa variasi di atas). Dan malam awak keluar? Makan malam di sendi Itali yang sama di sekeliling blok atau minuman di lubang penyiraman tempatan anda. Adakah saya betul? Minggu-minggu ini mula mengulangi dan anda mendapati diri anda menunggu puncak-puncak itu dalam kalendar: cuti, pesta, percutian. Anda tahu, sesuatu yang berbeza untuk melihat ke hadapan.

Tuan-tuan, mengalami kesilapan seperti ini tidak bermakna bahawa apa-apa yang salah dengan kehidupan seharian anda (atau hubungan). Ia hanya sesuatu yang berlaku apabila anda bersama orang yang sama setiap hari. Dan, saya tidak mengatakan bahawa mempunyai rutin adalah membosankan, kerana kebanyakan dari kita seperti kebolehprediksi (saya merancang semuanya keluar), tetapi kadang-kadang anda memerlukan sedikit pick-me-up pada bulan itu. Adakah saya betul?

J dan saya sebenarnya telah menjadi lebih lagi sosial sejak tinggal bersama: merancang tarikh berganda, acara kumpulan, malam tarikh dan perjalanan hujung minggu dengan rakan-rakan. Tetapi kita juga mula menghabiskan lebih banyak masa selain juga. Kami menyedari betapa pentingnya untuk memiliki kehidupan kita sendiri sambil terus membina kehidupan bersama. Dan, secara jujur, lebih mudah untuk meluangkan masa kerana langkah besar kerana saya tahu saya akan melihatnya pada akhir malam. Tetapi ia pasti berfungsi untuk memastikan perkara menarik. Selepas sepuluh bulan tinggal bersama, kami telah menemukan beberapa helah untuk keluar dari jalan:

  1. Buat rancangan dengan kawan-kawan. Adalah penting untuk merancang malam tarikh kedatangan dengan pasangan lain atau malam tarikh solo dengan hanya teman wanita anda. Memiliki interaksi sosial luar memastikan semua ikatan anda kukuh. Ingatlah untuk menjaga keseimbangan masa kawan dan masa pasangan. Anda masih perlu membuat usaha dan mendedikasikan masa untuk hanya lelaki anda untuk membina beberapa kenangan anda sendiri.

  2. Jadual Masa ME. Saya telah mengatakannya sebelum ini dan saya akan mengatakannya sekali lagi: anda mesti menjadi orang anda sendiri dalam hubungan. Anda mesti berdikari (walaupun OK untuk bergantung pada lelaki anda) dan anda perlu menjaga kebersihan anda dengan menghabiskan masa dengan Y.O.U. setiap sekali dalam seketika. Matikan sel, katakan selamat tinggal kepada bayi, dan pergi sendiri (atau apa sahaja). Rasanya sangat baik.

  3. Merancang malam atau perjalanan tarikh istimewa. Melupakan restoran kegemaran anda yang biasa untuk yang anda belum lagi. Simpan wang anda dan menempah percutian hujung minggu atau bercuti di mana anda akan pergi. Sekiranya anda tidak mahu memecah bank, “mengambil masa beberapa hari dan pergi ke mana-mana sahaja! Hanya masuk ke dalam kereta dan memandu di mana angin membawa anda,” mengesyorkan J. Oh, dan semua orang tahu bercuti seks adalah jawapan untuk memecah semua orang yang kecil itu, anda mendapati diri anda (wink wink).

    1. Ada SEX. Selalunya. Yeap, tidak mengapa untuk merancangnya. Saya menulis keseluruhan catatan mengenai gerakan seks yang mendorong gerakan seks untuk mencuba musim panas dan semua penyelidikan itu pasti mencetuskan sesuatu untuk J dan saya! Adalah sihat untuk mengakui bahawa seks kurang dalam hubungan anda dan sebenarnya kerja pada penetapannya. J dan saya telah, bersyukur, melarikan diri ejaan kering kami!

  4. Mulakan aktiviti baru bersama-sama. OK, J dan saya malas dengan yang ini, tetapi kami berdua terobsesi dengan Rangkaian Makanan. Kami bercakap tentang mengambil kelas memasak bersama-sama-sesuatu yang boleh memberi manfaat kepada kami dalam jangka masa panjang. Kami juga berfikir tentang mengambil pelajaran tarian. J sebenarnya mempunyai kehidupan kedua sebagai pelakon dan penari ketuk (dia melawat dengan 42nd Street!) Jadi dia mendapat kemahiran menari yang tidak pernah saya impikan. Dia berfikir tentang menyewa studio supaya dia boleh menyikat pada mengetuk dan mengajar saya (satu irama) satu atau dua perkara.

  5. Kongsi matlamat bersama. J dan saya pergi ke Aruba untuk Tahun Baru dengan ibu bapa dan kakak saya (ya, sudah menghitung!) Jadi kami telah memutuskan untuk masuk ke dalam bentuk sebelum kami pergi pada akhir bulan Disember. Kami sudah pun menyertai gim bersama tetapi, bermula selepas Hari Buruh (kerana, jujurlah, diet tidak akan melekat apabila kita mempunyai BBQ untuk hadir), kami akan cuba Pemerhati Berat dan benar-benar mendapatkan punggung kami tindakan untuk mencapai berat sasaran kami dan mendapatkan toned. Oleh itu, kita ada sehingga Hari Buruh menjadi gelandangan. Kemudian kita akan keluar dari bentuk gelandangan yang mendorong satu sama lain untuk masuk ke dalam bentuk. Ia sangat menarik.

Pernahkah anda mengalami masalah dalam hubungan anda-secara sosial atau seksual? Adakah anda jangka panjang atau tinggal bersama? Adakah anda akan mencuba salah satu petua saya dengan lelaki anda? Adakah anda mempunyai apa-apa helah anda sendiri?

Lebih banyak mengenai hubungan jangka panjang:

  • 6 Dating Kesalahan untuk Berhenti Segera jika Anda Ingin Hubungan Jangka Panjang Bahagia. (Jangan Kita Semua?)

  • Berapa lama hubungan anda yang paling lama? Saya Mengenai untuk Mengalahkan Rekod Saya Sendiri!

  • 6 Harga Anda Bayar dalam Hubungan Jangka Panjang. Percayalah, Mereka Tidak Suka!

Foto: Thinkstock