Saya suka saudara saya dan semua, tetapi kadang-kadang saya kecewa dengan keupayaannya untuk membuat generalisasi tentang wanita berdasarkan fakta bahawa, kita bukan lelaki. Oleh kerana dia terlalu tua untuk meletakkan kepala utama, saya sebaliknya meletakkan satu senarai enam stereotaip yang saya ingin kita SEMUA bersara.

0720 pregnant mom vacuuming sm
PHOTO: Getty Images / Comstock Images

Wanita hamil memegang gadis yang menangis sambil bercakap di telefon dan menyedut

Mudah berangin, bukan? Tidak begitu banyak.

1. Wanita adalah pemandu yang dahsyat.

Tidak toot tanduk saya sendiri (Lihat apa yang saya lakukan di sana?) Tetapi saya menjadi pemandu yang hebat, dan saya boleh selari taman seperti perniagaan tiada siapa. Sebenarnya, saya tidak pernah ketinggalan untuk hidup saya daripada ketika berada di dalam kereta dengan pemandu teksi lelaki. Jadi apa kata itu? Saya tahu saya stereotaip, tetapi saya juga membuat satu titik.

2. Setiap wanita mahu menikah dan mengeluarkan bayi.

Mungkin kembali pada hari ini adalah benar (sebahagiannya disebabkan oleh tekanan masyarakat), tetapi pada masa kini lebih banyak wanita tinggal tunggal untuk menumpukan perhatian kepada karier dan pertumbuhan diri mereka. Kes pada titik: Semua bekas teman lelaki saya sudah berkahwin sekarang. Dan pada masa ini saya tidak, dan saya tidak tersedar bahawa ia tidak akan berlaku.

3. Wanita bersuara.

Seorang blogger tersenyum Gena meletakkannya seperti ini: “Saya benci bagaimana lelaki selalu mengeluh tentang bagaimana wanita ‘nag’ mereka kerana a) kita tidak, dan b) jika dia terpaksa meminta anda sepuluh kali untuk membersihkan masakan anda .. Dia tidak merungut, awak malas dan tidak sopan. “

4. Ibu tinggal di rumah mempunyai kemudahan.

Ini tidak boleh jauh dari kebenaran. Sebagai orang yang tahu kecerdasan tahu, ibu tinggal di rumah tidak pernah mati. Ia hampir sama dengan minggu kerja selama 168 jam. Mengikut kawan saya Sara, hanya apabila anda fikir anda mempunyai semua yang terkawal, yang paling banyak menumpahkan susu bijirin di seluruh lantai dapur baru.

5. Wanita lemah.

Kepada mana-mana lelaki yang berfikir ini, saya bertanya, “Pernahkah anda mendengar mana-mana wanita ini?” Atau mungkin, “Pernahkah anda melihat seorang wanita melahirkan?” ‘Kata Nuff.

6. Wanita gila.

Ini yang membuat darah saya mendidih. Saya pernah membuat keputusan perniagaan untuk menarik diri dari membuka bar kerana saya tidak mempercayai pasangan saya. Apabila kawan lelaki saya memanggil saya untuk bercakap dengan saya (kemungkinan besar kerana dia mahukan tempat untuk diminum secara percuma), sambutannya adalah “Kenapa anda begitu gila?” Fast forward satu tahun, dan perniagaan tangki disebabkan oleh sewa yang tidak dibayar. Apa yang dipanggilnya “gila,” saya panggil “rasional.”

__

Antara stereotaip yang manakah yang paling menyerang anda? Adakah ada orang lain yang dapat menghubungi anda? Juga, adakah mana-mana lelaki atau teman lelaki anda membeli stereotaip ini? Yang mana satu?__

Lebih banyak mengenai jantina:

  • Apa Guys Really Think: Mengenai Nombor Anda (Ya, Nombor Itu)

  • 14 Predictable But Apparently Common Lies Men Tell Women

  • Lelaki Tunggal Mengaku 6 Aspek Paling Mengecewakan Dating

Foto: Thinkstock