…ya, ada 9 perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum anda berkata Terima.

1101 woman on laptop
PHOTO: Getty Images

1. JANGAN HIT “TIDAK AKTIVITI”. Jangan tekan “terima” lagi. Tidak sampai anda siap. Tayangan Facebook Pertama adalah penting: ia hanya memerlukan satu “Chiara Atik seperti Cheetos pada 23 Sept” untuk merosakkan peluang anda dengan seseorang.

2. Mulakan Dengan Perkara Penting: Gambar 5 Teratas Anda.

Dia telah melihat gambar profil anda, jadi jangan gunakan membuang masa anda pada itu. Sebaliknya, tetapkan mata kritikal pada 5 gambar di bahagian atas profil anda. Adakah ini 5 gambar yang terbaik untuk anda? Adakah campuran yang baik dari tembakan solo “kontemplasi” yang kontemplatif, dan gambar-gambar anda ketawa gembira ketika dikelilingi oleh kawan-kawan anda yang banyak? Adakah gambar-gambar dari pelbagai acara yang berbeza dan bukan hanya Parti Satu Anda Pergi Ke Pada bulan Mei?

(Jika anda telah mengaktifkan Aliran Timeline, langkah ini lebih penting lagi kerana hanya satu tag foto anda muncul di bahagian atas profil anda. Buat yang baik!)

3. Tatal A Little Further.

Perhatikan, katakanlah, 20 foto anda yang ditandakan. Di sini, anda hanya menatal untuk melihat apa-apa yang berpotensi tidak menyenangkan / gambar-gambar yang menjengkelkan seperti, cornucopia bahawa ibu rakan sekolah tinggi anda menandakan anda dan 100 orang dengan kapsyen “Thanksgiving Happy!”. Selepas 20 tahun, ia tidak begitu penting seperti yang anda lihat: sesiapa sahaja yang masih mengklik jelas kepada anda.

4. Gerakkan Ke Dinding.

Pastikan anda tidak “menyukai” artikel yang memalukan akhir-akhir ini. (Jangan “suka” artikel ini, sebagai contoh.)

5. Apa yang Anda Tulis di Dinding Rakan Anda?

Sekiranya dinding anda sendiri mempunyai “hahahahahhaha!” di SoSos Wall “500 kali, padam sekurang-kurangnya 80% daripada mereka. Anda tidak mahu kelihatan seperti anda menghabiskan semua masa anda di Facebook, tetapi anda juga mahu membuatnya jelas bahawa anda menerima komen Facebook dan postingan dinding, sekiranya anda rasa terasa begitu cenderung.

__6. Klik Pada “Maklumat Lagi”. __

Berikut adalah seksyen Facebook yang mungkin anda tidak melihat dalam beberapa tahun, tetapi penting untuk menyemaknya secara tidak sengaja bahawa menghancurkan anda, dan mendapati sesuatu yang memalukan.

Sebagai contoh, semasa menulis siaran ini saya mengklik pada “Info Facebook” saya sendiri dan mendapati bahawa atas sebab tertentu ini adalah dua rancangan TV sahaja yang disenaraikan di bawah “Televisyen”.

7. Baiklah, Sekarang Anda Boleh Terima Permintaan Rakan.

Siapa yang peduli jika kini dinding Facebook anda sama sekali tidak representasi yang tepat dalam hidup anda? Anda kelihatan hebat dalam gambar-gambar itu.

8. Berhati-hati Pada Perkara Yang Anda Seterusnya. Bee-tee-dubs, perkara seterusnya yang anda suka, pos, muat naik atau tag di Facebook mungkin akan muncul dalam Newsfeed anda, jadi oleh Tuhan anda lebih baik pastikan ia adalah yang paling bijak dan paling bijak yang anda tulis. Bukan masalah besar, hanya kebahagiaan kehidupan masa depan anda.

9. Tunggu, sekarang keseriusan anda yang lain telah berteman dengan anda?

Bilas dan ulangi, orang. Bilas dan ulangi.

–Ditulis oleh Chiara Atik untuk HowAboutWe.comAdakah anda bersetuju dengan cadangan ini? Apa lagi yang perlu anda lakukan pada profil anda apabila menghancurkan anda menambah anda di Facebook?

Lagi dari HowAboutWe:

Etiquette Facebook: Bilakah Adakah Okay Untuk Kawan Seseorang Anda Kencan Secara Percuma?

Perkara Terburuk yang Boleh Anda Lakukan Dalam Hubungan Baru? GChat.

15 Tanda Ada Akan Menjadi Tarikh Kedua

Lebih Banyak Cara Dapatkan Glamour:

BARU! Sekarang Anda Boleh Baca Glamor di Flipboard!

Lawati ShopGlamour.com untuk barangan comel bermula pada hanya $ 10!

Muat turun Majalah Glamor untuk iPad anda–pelanggan cetak, ia kini merupakan sebahagian daripada pelan langganan anda!

Masukkan yang terkini Loteri glamor!

Ikuti kami di Twitter.

Foto: Thinkstock