“Ingin berteman?” Sudah tentu. Kecuali kita tidak, benar-benar. Inilah sebabnya.

0208 why cant we be friends da

Sinle John yang dihormati,

* Adakah lelaki alah kepada rakan, atau paling mesra, dengan bekas? Apabila lelaki saya dan saya putus, saya menyebutnya kawan, dan dia berkata dia mahu. Tetapi itu belum berlaku lagi. Dan beberapa kali terakhir yang saya lalui olehnya di kampus, dia benar-benar mengabaikan dan mengelakkan saya. Saya tidak melakukan apa-apa yang salah. Dia yang memecah saya dan memecah hati saya. Bagaimanakah anda mempunyai sambungan istimewa ini dengan seseorang, dan kemudian tidak menginginkannya dalam hidup anda? Sekalipun selama dua saat?

-Dua kali Shafted * Saya akan bertanya kepada anda yang berikut: adakah anda dahulu? Tidak? Kemudian jangan mengandalkan rakan selepas itu. Ia berlaku-saya bersahabat dengan banyak ujian saya-tetapi itu bukan norma. Mari kawan adalah perkara yang kita katakan. “Kami” adalah orang yang mengakhiri hubungan; tidak semestinya lelaki atau perempuan.

Ia berbunyi dari aduan anda, “dia memecah hati saya,” dan sebagainya, bahawa anda masih dalam lelaki ini, jadi, semasa saya tidak menghormati mengabaikan anda, saya boleh meneka apa yang dia terpaksa. Dia mungkin berfikir bahawa menunjukkan apa-apa perhatian akan menggalakkan perasaan anda dan hanya membawa kepada perasaan yang menjadi lebih teruk lagi. Terdapat kemungkinan lain-dia mempunyai seorang gadis baru yang tidak mahu dia bercakap dengan anda; dia jerk-tetapi jika saya seorang lelaki pertaruhan, saya akan meletakkan wang saya pada bekas.

Tanyakan pada diri sendiri: kenapa anda benar-benar ingin menjadi kawan dengannya? Teka-teki saya ialah anda tidak. Anda menginginkan sesuatu yang lain, seperti apa yang anda ada. Tetapi itu tidak realistik. Apa yang realistik ialah untuk berhenti membimbangkannya sebanyak mungkin, menghilangkan dia dan kawan-kawannya di Facebook, menyekatnya dari telefon anda, dan mula menghabiskan masa bersama kawan-kawan anda yang sebenar. Tidak mengatakan anda akan bertemu seseorang esok, tetapi langkah pertama ke arah sesuatu yang baru bergerak dari sesuatu yang lama.

Kerosakan tentang orang ini dan sikapnya terhadap anda bukanlah penggunaan yang baik pada masa anda. Seterusnya!

Adakah anda berteman dengan bekas anda?

Mempunyai soalan tentang Dating, Hubungan, atau Seks untuk John Single? Hantar di sini.

Lebih banyak mengenai Hubungan di Glamour.com__

Cara Terburuk untuk Dumped: 7 Wanita Kongsi Kisah Breakup Miserable mereka

Apa yang Lelaki Ingin: 5 Tips Untuk Apa Yang Mendedahkan Di Facebook

10 Perintah untuk Menghantar Teks Seorang Lelaki

__Apa Dengan Semua Spam di Seksyen Komen?

* Sakit semua iklan menjengkelkan di bahagian komen akhir-akhir ini? Begitu juga kita! Kami menguruskan laman web ini dengan kerap dan memadam spam secepat mungkin, tetapi baru-baru ini, jumlah spam telah meningkat secara dramatik. Kami sedang berusaha untuk menghalangnya secara kekal, jadi tolong bawa kami, dan ketahuilah bahawa kami bersemangat kerana anda akan menyingkirkan perosak ini.

Sementara itu, sila terus gunakan butang Laporkan Penyalahgunaan untuk membenderakan spam – ia benar-benar membantu! – dan terus meninggalkan maklum balas yang cemerlang di bawah. Sekiranya anda mempunyai soalan segera tentang spam, sila hubungi kami. *

Dan nota khas kepada anda, spammer; kami secara rasmi mengisytiharkan anda JANGAN besar.

Foto: Thinkstock