Kamu semua. ANDA ANAK-ANAK! Saya akhirnya, akhirnya kira-kira untuk mengalahkan rekod saya sendiri untuk hubungan terpanjang. Kali terakhir saya menjadi monogamous, ia adalah selama dua setengah tahun, dan ini merupakan hubungan jangka panjang (dan hanya satu lagi hubungan jangka panjang) hingga sekarang. Tapi J dan saya akan meraikannya kami ulang tahun dua dan setengah tahun dan dia secara rasmi akan menjadi hubungan jangka panjang saya yang paling lama. Dan semacam masalah besar … kepada saya.

0524 couple looking at one another sm
PHOTO: (c) Visi Digital.

Tetapi saya bukan hubungannya yang paling lama-belum lagi (hey, saya tidak akan pergi ke mana-mana sahaja). Kita perlu memukul markas 5 tahun sebelum saya juga boleh memecahkan rekodnya (bukan yang difikirkannya). Saya tidak tahu mengapa ia kelihatan lebih romantis kepada saya, tetapi menjadi antara satu sama lain untuk lebih banyak masa daripada mana-mana orang lain kelihatan istimewa. Suka, entah bagaimana ia telah terbukti bahawa J “berdegup” mantan saya kerana kita telah melekatkannya lebih lama. Saya mempunyai 2,5 tahun lagi sehingga kita menendang nya ex to the curb. Hanya bergurau. Tidak betul.

Perkara lain mengenai nombor hubungan ini (tidak, tidak nombor itu) shizz? Saya dapati bahawa perbezaan masa pengalaman kencan masa lalu kita mempengaruhi cara kita bertindak antara satu sama lain sekarang. J kadang-kadang mempunyai semacam “berada di sana, melakukan itu” sikap mengenai perkara-perkara yang saya belum jumpa. Bertemu ibu bapa, dengan ibu bapa bertemu dengan ibu bapa, mendapat perhatian serius tentang masa depan: ia sangat menggembirakan saya. Tetapi kami juga mempunyai beberapa barangan baru yang kami alami bersama-sama yang menarik untuk kami berdua (memisahkan cuti, bercuti dan bergerak bersama-sama!). Jadi ia hanya bergantung sekali kadang-kadang.

Pada penghujung hari, faktor masa tidak terlalu penting jika anda mempunyai cinta sejati dengan lelaki anda. Kerana, selepas semua, J bercakap tentang kenaikan dan turunnya hubungan terakhirnya yang akhirnya menyebabkan kegagalan itu. Dan saya mengalami pengalaman panas yang panas. Tetapi ia hanya terasa sekarang, jadi saya akan melupakan semua logistik. Selamat Hari Jadi kepada kami! Dan tahniah, J: anda pemecah rekod!

Beritahu saya tentang hubungan anda: berapa lama yang paling lama anda buat? Dan adakah anda yang paling lama yang sedang anda buat sekarang? Adakah penting bagi anda jika anda dan cinta anda sekarang telah bersama lebih lama daripada anda dan bekas anda (atau dia dan beliau)? Adakah anda mempunyai apa-apa “must-beat-the-ex” perasaan seperti yang saya lakukan?

Lebih banyak mengenai hubungan jangka panjang…

  • Undian: Apa yang anda fikirkan adalah kunci kepada hubungan yang panjang dan bahagia?

  • Empat cara untuk melompat-memulakan hubungan jangka panjang

  • Kenapa Lelaki dalam Hubungan Jangka Panjang Belum Dicadangkan

Foto: Thinkstock