Memandangkan industri kotej Hollywood yang telah dibina di sekeliling idea bahawa lelaki dan wanita tidak boleh hanya menjadi kawan, anda akan diampuni kerana berfikir bahawa ada beberapa kebenaran mengenai perkara itu. Filem seperti Apabila Harry Bertemu Sally, Cuma kawan, dan, paling baru-baru ini, Bagaimana jika semua perdagangan yang tidak dapat dielakkan itu, sedangkan seorang lelaki dan seorang wanita boleh mula sebagai kawan, akhirnya hubungan itu akan berakhir dengan pernyataan tanpa henti cinta abadi di lapangan terbang, atau pesta Malam Tahun Baru, atau mungkin berdiri di jalanan hujan lebat. Tetapi sama seperti wira super terbang dan kuasa yang tidak dapat dilihat, kebanyakan yang dikatakan Hollywood tentang perkara itu adalah jumlah BS.

jerry elaine

Ramai lelaki yang saya kenali, termasuk diri saya, mempunyai atau mempunyai persahabatan dengan wanita yang tidak pernah pernah dicelup ke wilayah romantik. Kadang-kadang mereka mungkin bermula di wilayah romantik, tetapi kemudian dengan cepat bergerak ke lebih banyak harta platonic. Fikirkan Jerry dan Elaine daripada Harry Burns dan Sally Albright. Selagi anda berdua tidak tertarik kepada satu sama lain atau lebih tertarik, kenapa tidak mungkin? Sudah tentu, seperti semua hubungan, persahabatan lelaki dan perempuan boleh mempunyai komplikasi mereka, dan salah satu yang paling menonjol adalah apabila satu atau kedua-dua parti mengalami hubungan yang serius dengan orang lain. Tetapi hanya kerana ada seseorang yang baru dalam kehidupan rakan anda atau hidup anda tidak bermakna persahabatan harus berakhir. Ia hanya bermakna bahawa ia memerlukan sedikit jahitan. Dan berikut adalah empat cara untuk melakukannya:

__

  1. Luangkan Waktu Bersama__

Yang satu ini mungkin yang paling jelas, tetapi itu tidak menjadikannya lebih sukar. Beberapa bulan yang lalu, rakan lelaki anda berada di sana untuk semua malam filem-filem, perjalanan ke Bed, Bath, & Beyond, Ahad di taman, panggilan telefon larut malam memberi kenyataan bahawa tiada siapa di luar sana untuk anda dan anda mempunyai keduanya menerima bahawa anda akan mati sahaja. Sekarang, seorang atau kedua-dua anda mempunyai orang yang baru untuk melakukan perkara-perkara itu, seperti yang anda perlukan (tolak yang terakhir). Jadi cari cara baru untuk melihat satu sama lain dengan masa yang terhad. Pertemuan untuk makan tengah hari pada minggu ini adalah contoh yang baik dan salah satu yang tidak sepatutnya seperti sempadan yang disebarkan, yang membawa kita …

2. Ketahui Batasan

Saya rasa wanita lebih baik berbanding lelaki, tetapi masih penting untuk diingat bagaimana perkara akan kelihatan kepada yang lain. Terutamanya lebih awal dalam hubungan. Sesuatu seperti mendapatkan minuman bersendirian bersama pada malam Jumaat pastinya idea yang buruk. Dan hari-hari berlalu spa untuk dua anda menang semasa pesta Krismas pejabat mungkin mungkin diluluskan juga. Jangan sekali-kali meletakkan diri anda dalam situasi di mana teman wanita atau teman lelaki anda mempunyai alasan untuk berfikir bahawa mereka mempunyai sesuatu yang perlu dibimbangkan. Peraturan keemasan: Fikirkan perasaan pasangan anda terlebih dahulu, rakan kedua, ketika mempertimbangkan rencana apa pun.

3. Berhati-hati dengan Memberi Hadiah

Saya secara peribadi menyaksikan torpedo ini satu persahabatan-anda membelikannya sesuatu untuk ulang tahunnya yang terlalu mahal atau terlalu dihubungkan dengan sejarah yang dikongsi anda, dan menjadikan pasangan romantiknya berasa terancam. Sukar jika teman wanita barunya adalah pemberi hadiah padat, tetapi apabila dia menyerahkannya kad hadiah OfficeMax pada hari lahirnya, dan anda memberinya Penangkap di Rye edisi pertama yang dia pined di sebuah tingkap kedai buku tiga tahun yang lalu, dia pasti tidak akan menjadi peminat terbesar anda. Dan kelulusannya akan menjadi penting untuk mengekalkan persahabatan anda.

4. Jangan Dapatkan Gila Jika Seseorang Menjauhkan Wajah Bumi

* Ini akan berlaku dalam mana-mana persahabatan, lelaki / perempuan atau tidak. Rombongan romantis dan tiba-tiba anda sedang mempertimbangkan untuk menambah kawan anda kepada pangkalan data orang hilang FBI. Tetapi bersabarlah. Akhirnya cahaya akan mendail beberapa notch, dan apabila ia berlaku, hakikat bahawa anda sebenarnya tidak membuat kes persekutuan akan dihargai. Langkah terbaik adalah hanya menunggu selama beberapa minggu dan kemudian menembak dia panggilan telefon atau teks yang bertanya bagaimana keadaannya akan berlaku. Dia mungkin akan mempunyai banyak perkara untuk dibincangkan pada ketika itu juga. Dan jika anda seorang yang menghilangkan hubungan baru, lakukanlah yang terbaik untuk anda ingat bahawa anda mempunyai kawan di luar sana yang menunggu untuk mendengar dari anda.

Perkara yang paling penting untuk diingat dengan semua ini adalah bahawa persahabatan datang dalam pelbagai bentuk dan saiz yang berbeza, dan hanya kerana anda berubah, itu tidak bermakna ia berakhir. Ia akan mengambil sedikit kesabaran, tetapi saya berpendapat bahawa mengekalkan persahabatan bertentangan jantina (dan saya maksudkan persahabatan sejati di mana kedua-dua orang tidak tertarik kepada satu sama lain) adalah penting untuk menjadi orang yang baik. Dan selain itu, jari melintasi anda akhirnya akan mendarat dalam hubungan yang hebat dan menjadikan empat berempat sempurna. Lagipun, seseorang terpaksa bersembunyi dalam industri Sabtu. *