Sahabat saya sekarang sedang berjumpa bekas teman lelaki saya. Tidak perlu dikatakan, ia pelik. Oleh itu, pada pendapat anda, apakah peraturan mengenai dating? Adakah Gretchen Weiners mempunyai titik mengenai peraturan feminisme?

Saya tidak fikir mereka adalah peraturan feminisme seperti peraturan kesopanan manusia. Saya minta maaf sahabat baik anda dating mantan anda. Itulah beberapa pengkhianatan Dawson-Joey-Pacey, dan saya hanya boleh membayangkan tahap kecederaan yang anda rasakan.

Saya berurusan dengan situasi yang sama dengan seorang bekas dan sahabat. Pada asasnya, saya menggalakkan BFF gay saya untuk menggantung dengan bekas saya kerana mengapa tidak? Kehidupan lebih mudah apabila semua orang menjadi kawan, bukan? Kedua, saya menetapkannya walaupun, saya menyesalinya, kerana saya mula memikirkan apa yang akan berlaku jika mereka memukulnya dan menghancurkan satu sama lain. Walaupun saya tidak lagi mempunyai perasaan untuk mantan saya, itu tidak bermakna saya akan mahu dia bersatu dengan sahabat saya! Saya fleksibel, tetapi saya tidak BAHAWA fleksibel.

joey pacey

Untungnya, mereka tidak menyambung, tetapi saya rasa seperti bekas saya jika diberi peluang. Dan ini mencetuskan keseluruhan drama dan ketidakamanan bagi saya. Ia tidak berasa risau jika dia akan berdagang dalam persahabatan kami hanya untuk melarang keluar dengan teman terbaik saya. Buat seketika, keadaan menjadi sangat buruk bahawa bekas saya dan saya berhenti bercakap dengan sedikit, tetapi kami baik-baik saja sekarang, bersyukur. Kami bermesyuarat baru-baru ini, dan ternyata, seperti kebanyakan perkara, menjadi perkara salah faham. Namun, apa yang saya nampak paling menarik ialah apabila saya pergi ke kawan-kawan dan meminta nasihat mengenai isu ini dan ada orang yang akan berkata kepada saya, “Bekas anda mempunyai hak untuk bergerak ke atas kawan terbaik anda. . “

Tunggu apa? Saya terperanjat! Saya fikir ia difahamkan bahawa ujian itu tidak terhad kepada sahabat atau neraka, malah sahabat baik. Siapa sangka yang lain?

Inilah perkara itu: Saya tidak pernah mahu tarikh mantan saya lagi. Saya tidak diam-diam mencintainya. Tetapi anda tahu apa? Perasaan rumit dan kemas. Mereka wujud di kawasan kelabu. Walaupun saya tidak keberatan melihat mantan saya pergi dan bersenang-senang dengan orang yang tidak dikenali, ada sengatan yang tidak dapat dinafikan apabila ada orang yang anda kenali. Dan saya tidak fikir anda perlu memohon maaf atau membenarkan sengatan itu. Kami adalah manusia. Kami sensitif. Itulah penjelasan yang cukup.

Setakat yang saya bimbangkan, hanya ada satu peraturan yang berkaitan dengan rakan-rakan yang bertarikh dan itu adalah: ANDA TIDAK BOLEH MELAKUKAN. Mungkin jika kita tidak mempunyai keupayaan untuk merasakan rasa cemburu dan tidak selamat, kita semua boleh mempunyai pesta gembira yang besar. Tetapi kerana ia berdiri, itu tidak mungkin. Jadi apa yang kita buat? Kami tetap sedar akan perasaan orang lain. Kami menghormati persahabatan kami. Kami tidak menyerang. Kami tidak mengkhianati orang yang paling kami sayangi, atau sekurang-kurangnya kami tidak cuba! Saya faham bahawa tiada siapa yang sempurna dan najis itu, sebenarnya, kadang-kadang berlaku, tetapi sahabat baik anda dan bekas kaitan anda adalah pembuangan besar. Jika anda pernah merasa pulau pencerobohan, saya menasihatkan anda untuk berfikir tentang bagaimana ANDA akan merasa jika bekas dan BFF anda tersambung. Sekiranya itu tidak mendapat lemas batang, saya tidak tahu apa yang akan berlaku.

-Diterjemahkan oleh Ryan O’Connell untuk HowAboutWe

Adakah rakan anda pernah bertarikh seorang bekas awak? Bagaimana anda mengendalikannya?

Lebih dari HowAboutWe…

26 Tanda Dia Rahsia Cinta Dengan Anda

Cara Membuat Yourself Menarik kepada Sesiapa sahaja: 5 Tips Yang Benar-benar Berfungsi

10 Perkara Wanita Lupa Lakukan Semasa Seks

Foto: Tumblr