Rakan sebilik saya memutuskan untuk masuk dengan teman wanitanya, jadi saya memerlukan yang baru. Seorang rakan sebilik, itu.

Apabila saya mula mencari, saya berlompat apabila orang menyumbang kepada memburu rakan sekamar saya seperti mereka membina sebuah kandang Amish. Di luar rakan dan keluarga, saudara jauh dan kenalan perseorangan membantu saya mendapatkan sekitar 10 pilihan yang berdaya maju dalam masa seminggu.

Malah lebih mengesankan daripada jumlah kolam renang sekeliling saya adalah kekaburannya.

Selepas rakan kawan-kawan, maka perkara-perkara menjadi positif secara rawak. Rakan kerja sahabat teman kerja. Anak sahabat sepupu saya yang kedua. Sesetengah gadis bernama Natalie, yang berhubung dengan saya atau sesiapa sahaja yang saya tahu masih misteri.

kassoy roommate

Bagaimana perasaan orang tunggal dan rakan sekelas: hulu.

Apabila debu itu diselesaikan, saya membuat keputusan untuk bersuara-dan membacanya perlahan-lahan, kerana rakannya yang bertubi-tubi kawan sekolah tinggi kawan kawan sekolah tinggi. Dalam erti kata lain, Craigslist praktikal.

Tidak kira apa pun yang terjadi dengan Chris, inilah maksudnya: Jika kita bersama-sama, seperti orang dalam kehidupan saya, untuk menggunakan rangkaian dan rangkaian varian rangkaian kita, kita boleh saling membantu menyambung dan menjalin hubungan bermakna. Saya bercakap, tentu saja, mengenai LinkedIn.

Tidak bukan saya.

Saya bercakap tentang memohon prinsip-prinsip ini untuk membuat keputusan dalam kehidupan romantis kita. Sekiranya rakan saya dapat mencari rakan sebilik dalam seminggu, kami dapat mencari rakan-rakan kami sepanjang masa.

Mencari rakan sebilik (sekurang-kurangnya calon rakan sebilik), selepas semua, agak serupa dengan mencari yang penting (atau sekurang-kurangnya tarikh). Ia lebih sukar daripada yang anda mahukan. Ia tertekan. Ia memerlukan risiko dan kepercayaan, terutama jika anda mempunyai pengalaman buruk pada masa lalu. Dan, yang terbaik datang dari orang-orang yang mengenali anda yang terbaik.

Dua perbezaan utama: Pertama, orang mencari rakan sebilik sekali setahun sekali. Kedua, apabila anda memerlukan rakan sebilik, anda meminta orang untuk membantu. Dengan bertarikh, sebaliknya, berkata, “Bolehkah anda menetapkan saya dengan seseorang? Saya tahu itu pelik dan terdesak” boleh berasa pelik dan terdesak.

Jadi, daripada menunggu mereka bertanya, mari kita anggap bahawa, kecuali jika dinyatakan sebaliknya, sahabat tunggal kita untuk bertemu dengan orang yang baru. Mari kita memberi mereka nikmat yang mereka tidak meminta kami lakukan tetapi benar-benar mahu kami lakukan, sepanjang masa.

Seperti memburu teman sebilik, menubuhkan rakan tidak mengambil langkah aktif, hanya kesedaran pasif. Mendengar bahawa rakan sekerja memerlukan rakan sebilik yang boleh mencetuskan, “Oh, sahabat saya memerlukan rakan sekelas” sama seperti mendengar rakan sekerja anda adalah seorang yang sepatutnya mencetuskan, “Oh, sahabat saya adalah seorang yang tunggal … dan sangat comel.” Anda tidak perlu mencari, hanya untuk mencari.

Saya adalah. Baru-baru ini, saya terpaksa menubuhkan rakan sekolah menengah dengan teman kuliah. Dua tarikh kemudian, perkara kelihatan baik. Satu lagi contoh: Salah satu kawan saya berpindah ke Boston. Tidak diingini, saya menghantar e-mel kepada seorang kawan yang lain, yang bekerja untuk majalah wanita di sana. Tanggapannya adalah pantas dan bersemangat: “Saya mempunyai pejabat 11 wanita yang gembira dapat menunjukkan kepadanya.” Semalam, Jon tidak mempunyai kawan di Boston. Sekarang dia mempunyai rombongan.

Bayangkan pertalian altruisme ini. Dengan semua orang yang membuat bayaran gaji, anda tidak perlu mencuba dan berjumpa dengan orang baru kerana semua orang dalam hidup anda melakukannya untuk anda. Masa untuk membuat kenyataan itu.

Sekarang, teruja kerana apa yang akan berlaku seterusnya akan menjadi masa yang sangat istimewa, sesungguhnya perubahan masa untuk sekurang-kurangnya seorang pembaca dan rakan-rakannya: Pergi melalui telefon anda atau Facebook dan mengambil masa dua minit untuk menyambung dua orang di dalam anda kehidupan, terutamanya jika mereka tidak dapat bertemu sebaliknya. Lebih kabur, lebih baik.

Izinkan saya tahu bagaimana ia berlaku. Sementara itu, saya sudah pun dipam untuk bertemu dengan rakan sekerja teman sepupu teman lelaki Chris’s teman sekerja Chris..

OK, jadi siapakah awak buat? Mahu berkongsi cerita kejayaan membuat keputusan untuk memotivasi kami?

Kredit: Everett Collection.