Jika anda menganggap diri anda lurus tetapi fantasi seks anda melibatkan wanita lain sekali-sekala (atau banyak) – sama ada semasa hubungan seks atau semasa anda bersama pasangan anda-anda pasti tidak bersendirian. Satu kajian Boise State University mendapati bahawa lebih separuh daripada wanita lurus tertarik kepada wanita lain, “lesbian” adalah istilah wanita yang paling sering dicari di Pornhub, dan satu kajian di Jurnal Kepribadian dan Psikologi Sosial mendapati kebanyakan wanita secara fizikal bertindak balas terhadap video lelaki dan wanita telanjang. Jadi mengapa ini begitu biasa, dan apa yang mempunyai wanita lain dalam fantasi seks anda mengatakan tentang anda?

Jawapan ringkas: Apa sahaja yang anda mahukan. Jangan berasa seperti anda perlu mempersoalkan orientasi seksual anda semata-mata berdasarkan apa yang membuat anda terlepas. “Fantasi kami tidak bertindih 100 peratus dengan keinginan sebenar kami,” kata ahli terapi seks Vanessa Marin. “Kebanyakan orang telah menghiburkan fantasi mengenai perkara-perkara yang mereka sebenarnya tidak mahu lakukan dalam kehidupan sebenar. Kadang-kadang fantasizing tentang sesuatu yang kita tahu yang tidak akan kita lakukan dalam kehidupan sebenar adalah apa yang membuat fantasi begitu panas.”

“Hanya kerana anda menikmati lucah atau fantasi lesbian tidak bermakna anda perlu mengenal pasti seperti itu atau menjalani fantasi” jika anda tidak mahu, bersetuju Dr Kat Van Kirk, seorang ahli terapi nikah dan ahli keluarga berlesen, seks yang disahkan ahli terapi, dan hubungan dan pakar hubungan Adam dan Hawa. “Hanya ada satu soal orientasi apabila anda tidak boleh terangsang atau mempunyai orgasme tanpa pemikiran. Juga, jika anda mula merasa terpaksa melihat apa yang ia suka.”

Yang berkata, jika anda mahu untuk bertindak pada fantasi anda, jelas pergi untuk itu. Satu pertiga wanita mempunyai hubungan dengan wanita lain, menurut kaji selidik Adam dan Hawa, walaupun hanya sekitar tujuh peratus wanita Amerika mengenali sebagai lesbian atau biseksual.

Tetapi jika anda mempunyai fantasi yang anda tidak mahu bertindak IRL, terdapat beberapa perkara lain yang mungkin mereka maksudkan. Sebagai contoh, kadang-kadang wanita dalam fantasi kami sebenarnya berdiri sendiri, kata Marin: “Fantasi tentang seorang wanita yang sangat sensual atau seksual juga boleh menjadi jalan bagi kita untuk mengakses seksualiti kita dengan cara yang kita tidak merasa yakin cukup buat sendiri. ” Dengan cara itu, anda boleh memikirkan wanita itu yang terus memasuki kepala anda sebagai vixen dalaman anda sendiri.

Pada masa yang lain, wanita menikmati lucah atau fantasi lesbian kerana mereka menganggap mereka kurang menakutkan daripada mereka yang melibatkan lelaki, kata Dr Van Kirk. Sesetengah wanita tidak suka porno heteroseksual, sebagai contoh, kerana mereka mendapati ia merosakkan kepada wanita yang dipaparkan.

P.S. Lelaki mungkin melakukan ini, walaupun mereka tidak mengakuinya. “Kebanyakan orang berada di tempat di spektrum antara gay dan lurus, tetapi lebih banyak sosial yang dibenarkan oleh wanita untuk mengenali curiositi seks yang sama,” kata Marin. “Mungkin ada ramai lelaki di sana dengan fantasi seks yang sama, tetapi mereka tidak merasa selesa mengakui mereka.”

Akhirnya, kata Dr. Van Kirk, “seksualiti jauh lebih cecair daripada apa yang pernah kita fikirkan.”