Ia benar-benar lucu bagaimana keadaan boleh berubah dalam masa setahun. Anda boleh berpindah dengan seorang lelaki, mempunyai masa hidup anda memikirkan semua perkara yang bersekedudukan dan mungkin juga terlibat. Hei, itu berlaku padaku!

saya j

Yeap, pada Oktober 2011, J berpindah ke apartmen satu bilik tidur saya di Hoboken. Kami telah berpacaran selama dua tahun pada masa itu dan kedua-duanya bersedia untuk mengambil langkah seterusnya dalam hubungan kami-langkah yang tidak kita ambil dengan orang lain sebelum ini. Dan di sini saya, lebih kurang setahun kemudian, saya telah melancarkan pernikahan kami pada Oktober lepas dan kini saya merancang perkahwinan kami.

Saya masih ingat duduk untuk menulis mengenai “pemeriksaan teman lelaki” apartmen saya sebelum J bergerak. Saya begitu gementar menyembunyikan tampon saya dan cuba membuat sebanyak mungkin bilik di dalam almari. Oh, betapa naif saya! Anda lihat, petua-petua pengawasan ini hanya bertahan beberapa bulan untuk tinggal bersama lelaki anda. Anda boleh mencukur dan menyembunyikan produk feminin anda, tetapi apabila anda selesa bersama-sama anda membentuk tabiat baru (dan anda berdua baik dengan tabiat yang anda tidak tahu sebelum ini).

bilik mandi stuff

Awak belajar banyak sekitar satu sama lain pada tahun pertama hidup bersama. Sesetengah perkara akan berlaku sama ada anda suka atau tidak. Lupakan pengawasan teman lelaki dan lupakan perancangan dan nikmati susunan hidup baru anda. Oh, dan semestinya anda harus menyimpan tujuh perkara ini juga:

  1. Berhenti bersembunyi perkara-perkara yang tidak begitu seksi-tetapi-benar-diperlukan. Saya tahu saya pada mulanya memberitahu anda untuk mengekalkan percintaan dalam hubungan anda dengan membungkus beberapa produk feminin yang kurang mesra lelaki dan seluar dalam nenek anda, tetapi anda tahu apa? Rakan anda tahu mengenai perkara itu. Dan apabila anda berkongsi tempat bersama, dia akan melalui kabinet bilik mandi yang sama seperti anda (tidak kira berapa jauh di belakang pembedahan rambut anda dan minyak wangi anda menolak krim jerawat yang dia akan lihat pada akhirnya). Sekiranya anda cukup dewasa untuk hidup dengan lelaki anda, anda cukup matang untuk meletakkannya di atas meja. Sekarang itu tidak bermakna anda perlu berjalan dengan krim penyingkiran rambut pada bibir atas anda, tetapi masque mendalam pembersihan? Berusaha untuk mendapatkannya. Satu malam sepanjang musim panas dan saya juga memanjakan kaki kita bersama-sama. Kami menggunakan Telur Ped, menggunakan losyen pelembab super, dan menyelinap ke atas stoking tebal sebelum tidur. Ia adalah jadi baik untuk melakukannya di hadapannya dan tidak hairan jika saya menyebarkannya. Kaki kasar tidak memecahkan hubungan!

bir in fridge

Anda akan mengumpulkan lebih banyak perkara daripada yang anda bayangkan. Apabila J berpindah, saya menyerahkan setengah daripada almari saya dan laci pasangan untuk barang-barangnya. Saya masih belajar untuk berkongsi ruang saya ketika datang ke situasi pakaian, itulah yang paling sedikit kebimbangan saya. Adakah anda tahu bahawa apabila orang lain bergerak, mereka membawa bersama mereka semua barang-barang mereka? Bukan sekadar beberapa peninju dan berus gigi. Benar! Sekarang ini kami masih menyembunyikan kotak buku J di belakang kerusi di ruang tamu kami kerana kami tidak dapat menyusun semula rak buku. Peti sejuk kami dibungkus dengan bir yang sisa dari hadiah Bir of the Month Club. Dapur kami penuh dengan periuk dan kuali dan cawan yang kami telah digabungkan. Biarkan saya sampai ke tahap: hanya apabila anda berfikir anda mempunyai terlalu banyak barangan, anda akan mendapat lebih lagi barangan. Tip saya? Tetap kemas dan teratur. Dan jika anda berada di ruang yang lebih kecil seperti kami penduduk bandar, saya akan mendapat unit penyimpanan pronto.

Salah seorang daripada anda akan menjadi slob dalam hubungan dan salah seorang daripada anda akan menjadi aneh yang kemas. Anda sama-sama digunakan untuk hidup sendiri atau dengan teman sebilik lain dan ini bermakna anda digunakan untuk rutin yang berbeza. Di rumah kami, saya adalah slogan besar. J digunakan untuk membersihkan pangsapurinya sedikit demi sedikit setiap hari dan saya akan menunggu dan melakukan pembersihan yang menyeluruh apabila suasana melanda. Menurut J, ini adalah pelarasan terbesar baginya. “Saya tidak pernah melihat seseorang terkoyak di dalam almari jam 7.30 pagi seperti yang anda lakukan.”

lelaki dry cleaning

Jangan berpeluh kecil. Dia selalu meletakkan bantal di atas katil di urutan yang salah. Pembersihan keringnya di atas kerusi. Keseluruhan bilik mandi sentiasa basah selepas dia selesai memberus gigi. Jadi apa? Anda boleh menyusun semula bantal, dia akan membawa pakaiannya ke pembersih dan anda boleh menghapuskan kaunter dalam beberapa saat. Dia mendapat kekecewaannya dan anda juga mendapat emosi (dan saya pasti mempunyai cara lebih daripada J!) Tetapi mereka bukan penawar dan tidak berbalas. “Kebanyakan pasangan gagal bergerak bersama kerana mereka marah kerana tidak membasuh gelas,” kata J. “Saya fikir anda hanya perlu mengawasi perkara yang penting dan menghormati hakikat bahawa anda berkongsi ruang sekarang-bukan kerana anda perlu tetapi kerana anda MERASA. ” Dan jika anda mendapati diri anda bertengkar mengenai perkara semacam ini sekali lagi, sudah tiba masanya untuk bercakap dengan pasangan anda tentang memanggil gencatan senjata atau menilai semula keadaan bersekedudukan.

berus gigi

Sekiranya ia dimaksudkan, anda akan merasa selesa dengan segera dan sentiasa sentiasa. Adakah ada yang lebih baik daripada menghabiskan hari Ahad yang malas di pajamas anda di sofa menonton TV? Siapa yang peduli jika anda tidak mandi atau berus gigi anda sehingga lewat tengah hari. Anda sepatutnya dapat menjadi gelandangan lengkap atau diva domestik atau latihan gila yang tidak menyenangkan atau menari bodoh di hadapan pasangan anda … dan tidak seorang pun daripada anda harus berfikir dua kali tentang hal itu. Apabila anda berada di rumah, anda mestilah siapa anda. Dan orang yang anda bersama harus OK akan semua bentuk anda. Tetapi mungkin hanya bilas yang cepat dari beberapa cuci mulut, kay?

Secara aktif bekerja pada hubungan anda, kehidupan seks anda, dan semangat adalah kunci. “Anda harus ingat bahawa ini adalah pasangan anda, bukan sekadar rakan sebilik anda,” kata J. Cuba jangan tergelincir ke dalam juga rutin yang selesa dengan merancang tarikh malam, mencuba jawatan baru dan membuat usaha untuk mempercepatkan perkara-perkara. Walaupun selepas setahun tinggal bersama J, saya menutup pintu sambil berpakaian apabila saya ingin mengejutkannya dengan pakaian seksi sebelum keluar pada malam Sabtu. Anda perlu mencari cara baru untuk mencipta misteri apabila anda kurang privasi di ruang anda. Oh, dan ambil dari saya: tarikh malam dan malam kanak-kanak perempuan akan dihargai cara lebih lagi. Anda akan menyukai malam-malam dari DVR dengan lelaki anda dan benar-benar suka melihat gadis-gadis anda (tidak ada lelaki yang dibenarkan: lelaki anda akan berada di sana apabila anda pulang ke rumah).

saya sleeping

Saya mempunyai kebiasaan melepaskan diri di sofa dan J suka menangkap masa ini.

You’re__really akan mengenali antara satu sama lain .__ Yang baik, yang buruk, virus perut sepanjang malam: anda akan berada di bilik baru anda untuk semuanya. Anda mungkin melihat sisi dia yang anda tidak pernah sebelum dan anda dengan cepat akan menyedari jika ia adalah sisi yang anda suka atau tidak. Jika anda masih menggali dia, anda akan belajar cara menyesuaikan diri untuk mengisi kedua-dua keperluan anda. J meletakkannya dengan baik apabila dia memberitahu saya, “perkara emosi terbesar yang saya pelajari dari hidup bersama adalah cara untuk menjadi rakan kongsi yang baik untuk anda dan apa yang anda perlukan dari saya. Tidak ada pintu untuk menutup atau telefon untuk digantung jika kita masuk pertarungan atau anda mempunyai hari yang sukar di tempat kerja dan saya tidak tahu saya belajar bagaimana untuk berada di sana untuk anda dan memberi anda apa yang anda perlukan dari saya supaya anda tahu bahawa saya berada di sana dan pada pasukan anda. Saya tidak selalu bersetuju dengan perkara-perkara, saya juga belajar bagaimana untuk menyatakan pendapat saya supaya anda memahami perasaan saya juga tanpa berduri. ” Anda perlu mencintai dan menghormati orang yang anda bersama dan menampung mereka dan perasaan mereka (dan sebaliknya atau ia tidak akan berfungsi).

Orang selalu mengatakan bahawa jika anda dan pasangan anda adalah urusan sebenar, bergerak tidak akan mengubah keadaan. Tetapi anda tahu apa? Ia berlaku. Dan sepatutnya. Sekiranya tiada perubahan sama sekali-baik atau buruk atau besar atau kecil -mengambil langkah utama dengan orang yang anda sayangi, saya akan risau. Walaupun “perubahan” itu hanya merasakan rasa cinta dan kepercayaan yang banyak mengatakan tentang hubungan anda. Semoga nasib baik dengan tahun pertama anda bersekedudukan … dan pastikan saya dikemas kini dengan cerita anda!

Adakah anda akan masuk dengan lelaki anda? Apa yang menanti atau gugup? Adakah petua saya membantu sama sekali? Bagaimana dengan pasangan saya yang sudah bersekedudukan: adakah anda mendapati kebenaran dalam apa yang saya katakan? Apa yang anda belajar tahun pertama anda tinggal bersama?